Ti aλλαζει αμεσα μετα τη συναντηση πασοκ - στουρναρα ...

20:41 13/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Ριζικές αλλαγές στον Φόρο Υπεραξίας, δραστικές μειώσεις στα πρόστιμα της εφορίας που θα ξεκινούν από μόλις 100 ή 200 ευρώ αντί 1.000 και απαλλαγή ...
των επαγγελματιών από την υποχρέωση υποβολής αναλυτικών δηλώσεων από 300 ευρώ και άνω, ήταν τα βασικά θέματα στα οποία συμφώνησαν ο Γιάννης Στουρνάρας με την αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στη φορολογία.

Όπως διεφάνηκε
από τη συνάντηση αυτή, υπήρχε ήδη προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο επειδή οι τελευταίοι φορολογικοί νόμοι που ψηφίστηκαν στα τέλη του 2013 δεν μπορούν να εφαρμοστούν ως έχουν και θα πρέπει να αλλάξουν.

Άμεσα αναμένεται να αλλάξουν τα εξοντωτικά πρόστιμα για την μη υποβολή δηλώσεων. Το θέμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας και στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίσει ήδη ειδικές συσκέψεις. Προβλέπεται να υπάρξουν «εκπτώσεις» κατά 80%-90% σε σχέση με τα νέα που τυπικά ισχύουν από 1.1.2014, να ξεκινούν δηλαδή πχ από 100 ή 200 ευρώ αντί για 1.000 για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης, να μην επιβάλλεται καν πρόστιμο στις συμπληρωματικές δηλώσεις αν δεν προκύπτει πρόσθετος φόρος ή και να αναγνωρίζεται το ανθρώπινο λάθος, τουλάχιστον την πρώτη φορά που συμβαίνει.

Επίσης για μη καταβολή φόρου, εξετάζεται να υπολογίζεται πρόστιμο 10%.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μην ισχύσει τελικά για τους αγρότες το Τέλος Επιτηδεύματος, κάτι που ο κ.Στουρνάρας θα το εξετάσει θετικά. Επιπλέον άμεσα θα υπογραφούν και οι σχετικές αποφάσεις, για να ξεκαθαρίσει οριστικά ποιοι απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές

Ριζικές αλλαγές αναμένονται και στον φόρο υπεραξίας. Ο κύριος Στουρνάρας παρουσίασε το δικό του σχέδιο που, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr θα λαμβάνεται υπ’ όψιν ο πληθωρισμός για να μην προκύπτει αυτομάτως φόρος υπεραξίας όταν δεν υπάρχει κέρδος.

Από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ζητήθηκε να εξαιρεθούν τα παλαιά ακίνητα από τον φόρο υπεραξίας.

Στο τραπέζι μπαίνει ομως και η επέκταση της υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων από όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο τους μισθωτούς -θέμα στο οποίο επιμένει ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ- αλλά με μείωση του προστίμου για μη υποβολή στο 10% και κάτω αντί 22% που ισχύει από φέτος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα