Αντώνης Σαμαράς στο Reuters: «Η Ελλάδα επέστρεψε»

«Η Ελλάδα επέστρεψε», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του στο Reuters, τονίζοντας ότι τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν για την Ελλάδα και ότι η χώρα εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες

«Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας της περιοχής και ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια

σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από την Ελλάδα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το timing της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο πρωθυπουργός εντόπισε τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι οι start up εταιρείες δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους νέους. «Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή της ανοδικής καμπύλης», είπε.

«Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι, παρά τα προβλήματα της ανεργίας-ρεκόρ και της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα στην κρίση.

«Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει αλλάξει επίσης. Μια νέα ψυχολογία και ένα νέο κλίμα εμφανίζονται στην Ελλάδα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε», σημείωσε.

The post Αντώνης Σαμαράς στο Reuters: «Η Ελλάδα επέστρεψε» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα