Αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητούν οι στρατιωτικοί

Με επιστολή που απεύθυνε στην ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών.

Η ΕΣΠΕΗΠ στην σχετική επιστολή κάνει μάλιστα λόγο για εκπεφρασμένη πρόθεση της ΑΝΥΕΘΑ να μελετήσει το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών αφού όπως λέει η Ένωση η Αναπληρωτής Υπουργός είχε προτείνει την εξέταση ρυθμίσεων – τροποποιήσεων για τους στρατιωτικούς που είχαν καταταγεί το έτος 1990 μέχρι και το έτος 1995.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΣΠΕΗΠ για να τονίσει την σημασία που έχει το θέμα για τους στρατιωτικούς

«με την εφαρμογή του Ν.3865/2010 προέκυψε δυσμενή και διακριτική μεταχείριση προς τους στρατιωτικούς που κατετάγησαν από 01-07-1990 έως και 31-12-1992, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν μέχρι τότε ως παλαιοί ασφαλισμένοι αλλά αποκόπηκαν από το κύριο σώμα της κατηγορίας αυτής στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι κατετάγησαν από 01-01-1984 μέχρι 31-12-1992». Έτσι όπως λέει η Ένωση Στρατιωτικών που έχουν διαφορά 6 με 12 μήνες στην ημερομηνία κατατάξεως με τους συναδέλφους τους, «θα υπηρετήσουν 10 έτη (πραγματικής υπηρεσίας) περισσότερα και θα εμπίπτουν στις νέες δυσμενέστερες διατάξεις υπολογισμού της σύνταξης. Πέραν τούτου στο Ν.3865/2010 δεν υπήρξε και η πρόβλεψη ομαλής μετάβασης για τους μετέπειτα καταταγέντες στρατιωτικούς (κυρίως από έτος 1993 έως και το έτος 1995)».

Για να πάψει αυτή η διάκριση η ΕΣΠΕΗΠ ζητά από την ΑΝΥΕΘΑ να την ενημερώσει για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα ενώ σημειώνει πως «η αποκατάσταση του «αισθήματος αδικίας» όπως ορθά είχατε χαρακτηρίσει το αίσθημα που ταλανίζει τους στρατιωτικούς σε ομιλία σας στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και πιθανή θετική έκβαση των προτάσεών σας για τροποποίηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού καθεστώτος προς όφελος των στρατιωτικών θα επιφέρει όχι μόνο αποκατάσταση της αδικίας αλλά και αναπτέρωση του ηθικού στους συναδέλφους στρατιωτικούς και ηρεμία στις οικογένειές τους από την πολυετή αγωνία και απογοήτευση».

Κώστας Αττίας

The post Αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητούν οι στρατιωτικοί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα