Μέρισμα, σε…δόσεις!

Σε…μηνιαίες δόσεις των 80 ευρώ θα πάρουν το μέρισμα που δίνει η ιταλική κυβέρνηση περίπου 97.000 Ιταλοί στρατιωτικοί, σχεδόν το 60% της συνολικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

Οι δόσεις θα καταβάλλονται μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 αν και οι προβλέψεις για μεγάλες αυξήσεις στην φορολογία και το κόστος ζωής γενικότερα καθιστούν δώρο – άδωρο το έτσι και αλλιώς πενιχρό βοήθημα.

Την σχετική είδηση ανέδειξε η ΠΟΕΣ, αναπαράγοντας δημοσίευμα του Μilitary Assodipro στην ιστοσελίδα της ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών κάνει λόγο και για σχέδια μείωσης

του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (περίπου 40.000) και κλείσιμο δεκάδων στρατιωτικών Μονάδων και Οργανισμών, την ώρα που καταγγέλλεται πως η ανάκτηση αυτών των πόρων οδηγείται για τεράστιες επενδύσεις σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Στην ιστοσελίδα αναφέρεται τέλος πως η περικοπή πόρων από τους στρατιωτικούς με την περικοπή θέσεων εργασίας, συμβαίνει λόγω έλλειψης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης για την προστασία των εργαζομένων στρατιωτικών.

Κώστας Αττίας

The post Μέρισμα, σε…δόσεις! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα