Τρία εκατ. ευρώ η διαθήκη του Μαντέλα

Συνολικά 46 εκατ. ραντ (περίπου 3 εκατ. ευρώ) είναι η διαθήκη του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβρη σε ηλικία 95 ετών. Το περιεχόμενο τού έκτασης 40 σελίδων εγγράφου, το διατύπωσε η αντιπρόεδρος του δικαστηρίου, Ντικγκανγκ Μοζενέκε, σύμφωνα με την οποία «δεν περιήλθε στην αντίληψή της καμία αμφισβήτησή του».

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία λένε ότι καθένα από τα μέλη του προσωπικού που συνεργαζόταν στενά με τον ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα λάβει 50.000 ραντ, ενώ τα σχολεία

στα οποία φοίτησε ο Μαντίμπα θα λάβουν από 100.000 ραντ για χορηγίες.

Επίσης, ο Μαντέλα άφησε πίσω του μια κατοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ, ένα μικρό σπίτι στην αγροτική περιοχή του Eastern Cape καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων του, συμπεριλαμβανομένης της αυτοβιογραφίας του Long Walk to Freedom.
Σύμφωνα την Μοζενέκε, η εκδήλωση ήταν «φορτισμένη με συναισθήματα από τη μεριά της οικογένειας αλλά όλα πήγαν καλά», προσθέτοντας ότι τα μέλη της οικογένειας του Μαντίμπα «ήταν πολύ ικανοποιημένα» με το περιεχόμενο της διαθήκης. Η οικογένεια θα λάβει περίπου 1,5 εκατ. ραντ καθώς και τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα. Η οικογένεια έχει χρονική προθεσμία 90 ημερών για να προσβάλει τη διαθήκη.

The post Τρία εκατ. ευρώ η διαθήκη του Μαντέλα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα