H «Αγάπη» δίπλα στα άτομα με αναπηρία (ΦΩΤΟ)

Η Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» συμμετείχε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μύες Εν Δράσει» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ΝΟΕΣΙΣ.

Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από τον Βαγγέλη Κονταξάκη, Ph.D. ειδικό επιστήμονα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών 8-16 ετών σε θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και προσαρμοσμένων αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τους ανθρώπους με αναπηρία.

Μέλη και φίλοι της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» μαζί με την βουλευτή και ιδρυτικό μέλος της

οργάνωσης Έλενα Ράπτη, μοίρασαν έντυπο υλικό σε δεκάδες παιδιά και γονείς που επισκέφθηκαν το πρόγραμμα, ενημερώνοντας παράλληλα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι παρολυμπιονίκες Ηλίας Ναλμπάντης και Ανδρέας Κατσαρός δείχνοντας σε όλους τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, όπως και ο πρωταθλητής Β. Ελλάδος στο ράλι Θερμαϊκού Κώστας Αναγνωστάκης, ο οποίος μίλησε για την ασφαλή οδήγηση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η κ. Ράπτη δήλωσε : «Συμμετείχαμε σε μια πολύ όμορφη και βαθιά ανθρώπινη πρωτοβουλία για τα άτομα με αναπηρία. Η γνώση για την αναπηρία, το δημιουργικό παιχνίδι και τα πρότυπα των παρολυμπιονικών μας ανέδειξαν τη δύναμη της θέλησης και έδωσαν ένα πρότυπο στην κοινωνία μας και κυρίως στα παιδιά να αντιμετωπίζουν με σεβασμό και ευαισθησία τα ανθρώπινα προβλήματα και να συνυπάρχουν αρμονικά με τα άτομα με αναπηρία. Η Κοινωνική Οργάνωση Αγάπη θα είναι πάντοτε παρούσα σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα