Παπακωνσταντίνου έδειξε κι ο Διώτης

«Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου παρέδωσε το στικ με τους 2.000 καταθέτες σε τράπεζα του εξωτερικού, άτυπα, χωρίς διαβιβαστικό ή αριθμό πρωτοκόλλου», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», ο τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ,

Ιωάννης Διώτης.

Ο πρώην ειδικός γραμματέας, που διετέλεσε επικεφαλής του ΣΔΟΕ από τον Μάιο 2011 μέχρι Ιούνιο 2012, υποστήριξε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο του 2011, λίγο πριν μετακομίσει από το υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος του παρέδωσε ένα στικ «άτυπα χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο, αριθμούς πρωτοκόλλου» και μάλιστα χωρίς να του εξηγήσει γιατί ποιο λόγο του το έδωσε.

«Για να το δώσει σε εμένα υποθέτω ότι μου το έδωσε για να γίνει έλεγχος γιατί αλλιώς τι νόημα θα είχε;» διερωτήθηκε ο κ. Διώτης, υποστηρίζοντας ακόμη ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε πει ότι η συγκεκριμένα λίστα είχε φτάσει στα χέρια του από τις μυστικές υπηρεσίες.

Στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι έριξε απλά μια ματιά στο αρχείο, για να δει τη μορφή του, περιγράφοντας ότι είδε πως «Έχει κάτι ποσά και κάτι σαν καρτέλες, αν θυμάμαι καλά». 

Ο κ. Διώτης υπογράμμισε ότι όπως ακριβώς του είχε δώσει το στικ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έτσι το παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Του εξήγησα ότι δεν είναι αντίγραφο, ότι υπάρχει ένα μόνο στικ.  Του το παρέδωσα ατύπως όπως ατύπως το είχα πάρει και του είπα ότι κατά την άποψη μου δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό γιατί είναι προιόν υποκλοπής», σημείωσε.

Ξεκάθαρη ήταν η απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ρώτησε : «Αν σας ζητούσε ο Βενιζέλος να το χρησιμοποιήσετε ως αφετηρία έρευνας θα το κάνατε;», με τον κ. Διώτη να απαντάει «Ναι, θα το έκανα».

Σε ότι αφορά την έτερη επίμαχη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, ο κ. Διώτης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, παραδέχθηκε ότι όσο ήταν εκείνος ειδικός γραμματέας στο ΣΔΟΕ, έγιναν έρευνες για πολιτικά πρόσωπα, «κατά περίπτωση», όπως χαρακτηριστικά είπε, όμως η λίστα δεν συντάχθηκε καθώς διαπιστώθηκε πως οι υποθέσεις δεν ήταν συναφείς μεταξύ τους.

Νωρίτερα στη Βουλή κατέθεσε κι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης. Διαβάστε σχετικά στο “Π” : “Αδειάζει Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης” : http://www.paraskhnio.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα