Δωρεάν διανομή τροφίμων από το ΥΠΑΑΤ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που αφορούσε τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος αφορούσε πέντε βασικά προϊόντα: μακαρόνια, λάδι (για πρώτη φορά), φέτα ΠΟΠ ελληνική, γραβιέρα Κρήτης και ρύζι, ενώ οι ποσότητες που θα διανεμηθούν θα ξεπεράσουν τις

10.500 τόνους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου υπογράφηκαν όλες οι συμβάσεις με τους πέντε διαφορετικούς αναδόχους, (ένας ανά προϊόν) παρά τις καθυστερήσεις, που είχαν σημειωθεί και τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ενδιάμεσο, σημειώνοντας πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτω από συνθήκες διαφάνειας και προϋποθέσεων πλήρους ανταγωνισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ο κατάλογος των δικαιούχων θα οριστικοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο του 2012, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί εντός των τριών μηνών, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2013.

Σε σχετική του δήλωση, ο αρμόδιος Υπουργός, Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης, σημείωσε : «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε και ειδικά ο συνδυασμός της ακρίβειας της αγοράς με την παράλληλη μείωση του εισοδήματος, η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως τυρί φέτα, γραβιέρα, ρύζι, μακαρόνια και ελαιόλαδο, που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς (περιφερειακές ενότητες, σύλλογοι απόρων, σύλλογοι πολυτέκνων, Εκκλησία της Ελλάδος για τα γεύματα αστέγων κ.λ.π.) έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι. Οι ποσότητες που θα διανεμηθούν ξεπερνούν τους 10.500 τόνους, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα γίνει διανομή ελαιόλαδου».

Το Υπ.Α.Α.&Τ. διευκρινίζει ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό, η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ισοδύναμες περιοχές, για τη διευκόλυνση της μικρότερης οικονομικής επιφάνειας υποψήφιων αναδόχων, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα της τρέχουσας περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα