A simple product από το Urbn-theatr

A simple product,
από το urbn-theatr.
δραματουργική σύνθεση Ηλίας Παναγιωτακόπουλος.

Α simple product, ένα έργο με αφορμή συγκεκριμένο τόπο, συγκεκριμένο χώρο και την ανάμνηση του Αλμπέρ Καμύ, συντονισμένο με την πλατεία Βάθη, την Ελλάδα του πάντοτε και τη φιλοσοφία του τώρα.
Ανακαλύπτουμε τον πολιτισμό μας, δίνουμε το στίγμα

μας.
Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις/προσκλήσεις των καιρών, ο θεατρικός οργανισμός urbn-theatr συμμετέχει στο Φεστιβάλ το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, που διοργανώνει το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, παρουσιάζοντας για 4 παραστάσεις το έργο του “a simple product”, στον εσωτερικό, ανοιχτό χώρο του Εθνικού Ωδείου, πλατεία Βάθη, Μάγερ 18.
Ένα έργο με αφορμή συγκεκριμένο τόπο, συγκεκριμένο χώρο και την ανάμνηση του Καμύ, συντονισμένο με την πλατεία Βάθη, την Ελλάδα του πάντοτε και τη φιλοσοφία του τώρα. Μια ιστορία για την Ιστορία. Μια παράσταση που ξεκινά με το τελευταίο φως της μέρας και τελειώνει με το πρώτο σκοτάδι της νύχτας.
Κατά την εξέλιξη της ιστορίας χρησιμοποιούνται ποιήματα των: Παλαμά, Οκτάβιο Πας, Σάρας Τίσντει, Ιγκώρ Αντλίτσκι, Ρόμπερτ Ζοσέ Φερέιρα, Ρόμπερτ Ροζχτεστβέντσκι, Φιόντορ Τιούτσεφ, Έριχ Φράιντ, Δημουλά, Λουντέμη, Χριστιανόπουλου, Καβάβη, Σεφέρη, Μαχμούτ Νταμούς, Λειβαδίτη, Παραδοσιακά.
Παράμετρος της αναζήτησής μας στο “a simple product” είναι, περαιτέρω, το πώς κείμενα δύναται να επανανοηματοδοτούνται κάθε φορά μέσα από το πρίσμα της “εκάστοτε” δυναμικής αυτού που τα χρησιμοποιεί.
Συντελεστές:
Δραματουργική σύνθεση-Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς
Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου
Επιμέλεια κίνησης: Βαγγέλης Τελώνης
Theatre supervisor: Κώστας Γρίκος
Ερμηνεύουν:
Μαρία Αιγινήτου, Χρήστος Καπενής, Βασιλική Λαθύρη, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Βαγγέλης Τελώνης, Λίνα Φούντογλου, Μαρία Φουντούλη, Μαίρη Χάγια.

Στον εσωτερικό, ανοιχτό χώρο του Εθνικού Ωδείου πλατείας Βάθη.
Μάγερ 18, Αθήνα
Παραστάσεις:
Πέμπτη 10 Οκτ. 6:15 μ.μ
Παρασκευή 11 Οκτ. 6:15 μ.μ
Σάββατο 12 Οκτ. 6:15 μ.μ
Κυριακή 13 Οκτ. 6:15 μ.μ
Διάρκεια: 70′ (χωρίς διάλειμμα)
Site: www.urbn-theatr.com.

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος.
Τηλ. κρατήσεων urbn-theatr: (+30) 69 9721 9215
Θα υπάρξει, παραλλήλως, πρόγραμμα διάθεσης προσκλήσεων προς κατοίκους της γειτονιάς, πέριξ του Ωδείου, στο πλαίσιο προσπάθειάς μας για περαιτέρω, ουσιαστική διασύνδεση με την περιοχή και τους κατοίκους της.
Σημείωμα σκηνοθέτη:
Ήταν άμεση η επιθυμία μας να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ Petit Paris D’Atenes και στην προσπάθεια τόνωσης, έστω, διαμέσου του πολιτισμού, αυτής της επιβαρυμένης γειτονιάς από την “συγκυρία” των καιρών αλλά και τις παραδεδομένες αντιλήψεις που δικαίως και αδίκως κυριαρχούν. Δεν προσερχόμαστε να εκπολιτίσουμε τους βαρβάρους ούτε να επισυνάψουμε γαλόνια κοινωνικοπολιτικής ευαισθησίας. Προσερχόμαστε με το έργο “a simple product” για να μοιραστούμε σκέψεις και δράση, να μιλήσουμε για τον άνθρωπο ως “θεό” και ως “προϊόν”, σε άμεση επαφή με τον χώρο όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Το “a simple product” είναι ένα έργο για το σήμερα που, όμως, πιθανότατα, αφορά το πάντοτε.

Λίγες σκέψεις για την νέα παραγωγή του urbn-theatr.
Από το Camden Lock στην πλατεία Βάθη.
Μετά τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ σύγχρονου θεάτρου Camden Fringe Festival του Λονδίνου αποφασίσαμε να παραμερίσουμε τον προγραμματισμό μας και όποια σχέδια για το άμεσο μέλλον αποδεχόμενοι την πρόκληση/πρόσκληση του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου ώστε να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ Petit Paris D’Atenes που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βάθη. Αποφασίσαμε να “αφουγκραστούμε” ερεθίσματα της περιοχής, του χώρου στον οποίο επιλέξαμε να παίξουμε λαμβάνοντας υπ’όψιν τη συγκυρία των καιρών και επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε ένα έργο άμεσα συνδεδεμένο με τα παραπάνω. Έτσι δημιουργήθηκε το “a simple product”. Ένα έργο με αφορμή το παρόν αλλά με διάθεση μιας περαιτέρω βαθύτερης ανάγνωσης “αντιλήψεων” που κυριάρχησαν κατά περιόδους -και ίσως συνεχίζουν να κυριαρχούν- στην ανθρώπινη ιστορία.

Λίγα λόγια για το urbn-theatr.
Το είναι urbn-theatr, σε ό,τι έχει να κάνει με τη νομική του υπόσταση, είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία του είναι ένας θεατρικός οργανισμός, εν είδει έμβιου όντος. Το urbn-theatr οικοδομείται, συγκροτείται σκηνικά, μεταβαλλόμενο ανά παράσταση-project, διατηρώντας ήδη υπάρχοντες μόνιμους συντελεστές, μα ανοιχτό για τους μέλλοντες. Από το 2011 που συγκροτήθηκε έχει παρουσιάσει τις εξής παραστάσεις: “Worlds End” του Paul Sellar στο θέατρο @Ρουφ, “Wordwhore” του Tam Cy Albert στο χώρο πολιτισμού About:_ για την παράσταση του urbn-theatr το Wordwhore ανασυγκροτήθηκε, επεκτάθηκε από τον συγγραφέα του μετά από πρόταση/πρόκληση του urbn-theatr_, “Wordwhore” στο Etcetera Theatre του Λονδίνου στο πλαίσιο του Camden Fringe Festival και τώρα παρουσιάζει το “a simple product”
Παραμένουμε, λοιπόν, εδώ, “ανοιχτοί”
-Συνασπισμένοι
-Παρουσιάζοντας σπουδαία σύγχρονα έργα ή δικές μας προτάσεις
-Αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος επιβάλλεται των προσπαθειών μας
-Επιχειρώντας την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία
α) με τη συγκρότηση εξωστρεφών, σύγχρονων παραστάσεων με το urbn-theatr αλλά και
β) με τη διατήρηση του διαδικτυακού μας ιστοτόπου, του urbn-theatr.com, ως πρόσθετου μέσου επικοινωνίας, απλού στη χρήση μα περιεκτικού σε ύλη, όσον αφορά το urbn-theatr και τις παραστάσεις
του. Παράλληλα το urbn-theatr.com (στην «περιοχή» urban views) αποτελεί πεδίο συνάθροισης ιδεών
και απόψεων της Κοινωνίας των Πολιτών για ό,τι αφορά έμμεσα ή άμεσα όλους εμάς που συνθέτουμε το ζωντανό μέρος του αστικού μας ιστού.

Το urbn-theatr δημιουργήθηκε από τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο. Ο Λαμπαδάριος Παππάς και σειρά συνεργατών, υποστηρίζουν και συμμετέχουν ουσιαστικά στο urbn-theatr.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές του urbn-theatr.
Ηλίας Παναγιωτακόπουλος (ηθοποιός, σκηνοθέτης)
Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη και της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π, του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Πριν τη δημιουργία του urbn-theatr συμμετείχε σε σειρά παραστάσεων, όπως: «Δωδέκατη νύχτα», «Άλκηστις», «Βάκχες», «Metamorphoses +» και «Ο ορφανός του Ζάο», «Το αγόρι με τη βαλίτσα» σε σκην. Θ. Μοσχόπουλου, «Νεκρή φύση σε χαντάκι» σε σκην. Γ. Λάνθιμου, «Ξένοι τόποι» στο Θέατρο Ροές και «Θαλασσινό τοπίο» σε σκην. Γ. Γκικαπέπα, κ.α.
Με την δημιουργία του urbn-theatr παρουσίασε τις παραστάσεις: Worlds End του Paul Sellar στο θέατρο @Ρουφ το 2011, Wordwhore του Tam Cy Albert_για την παράσταση του urbn-theatr το Wordwhore ανασυγκροτήθηκε και αναθεωρήθηκε ως κείμενο από τον συγγραφέα του μετά από πρόταση του urbn-theatr_ στον Χώρο πολιτισμού About: το 2012 ενώ το καλοκαίρι του 2013 παρουσίασε το Wordwhore στο Etcetera Theatre του Λονδίνου στο πλαίσιο του φεστιβάλ σύγχρονου θεάτρου Camden fringe Festival.

Λαμπαδάριος Παππάς (εικαστική επιμέλεια)
Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου αποφοίτησε το 1994. Είναι αρχιτέκτονας Μηχανικός. Από το 1994 αποτελεί μέλος του ΤΕΕ και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων. Από το1996 έως το 2004 συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα σε έργα που άλλαξαν το πρόσωπο της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας. Ειδικότερα: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Σπάτα, Κατασκευή προσόψεων του Νέου Αερολιμένα Αθηνών ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’, Αισθητική Ενοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Αθήνας (ΟΑΚΑ).Από το 2004 διατηρεί Αρχιτεκτονικό γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων Κατασκευών. Συνεργάστηκε στον σχεδιασμό εκθέσεων όπως «Η Αθήνα του Παύλου Μυλωνά» στο μουσείο Μπενάκη κ.ά. Συμμετέχει στην δημιουργία του urbn-theart αναλαμβάνοντας την εικαστική επιμέλεια των παραστάσεών του.

Κωσταντίνος Γρίκος (Theatre supervisor)
Γεννήθηκε στις Σέρρες και μένει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει ως theatre supervisor από την πρώτη παραγωγή του urbn-theatr.

Βαγγέλης Τελώνης (επιμέλεια κίνησης, ερμηνεία)
Ο Βαγγέλης Τελώνης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα και από το 2003 ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής ορχηστρικής Τέχνης. Μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με το χορό, τη μουσική, το θέατρο και εργάστηκε ως επαγγελματίας ερμηνευτής παραστατικών τεχνών και δημιουργός με παραστάσεις σε Βέλγιο, Ελλάδα, Γαλλία, Κίνα, Ισπανία. Διδάσκει μαθήματα κίνησης και σύγχρονου χορού, γυμναστικής, γιόγκα, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και μεταποίησης τροφίμων ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής σε παιδιά και ενήλικες σε διάφορους χώρους, στούντιο, εργαστήρια και σχολές σε μέρη της Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί, επίσης, με εναλλακτικές-ολιστικές θεραπείες. Συμμετέχει στο urbn-theart από την πρώτη του παραγωγή.

Φωτεινή Λάζου (ενδυματολόγος)
Γεννήθηκε στα Γρεβενά. Σπούδασε στη Θεσ/νίκη στην σχολή μόδας (SITAM) και ελεύθερο σχέδιο στη σχολή του Κ. Γεωργιάδη. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως free lance designer δημιουργώντας συλλογές για λογαριασμό διαφόρων εξαγωγικών εταιρειών ενώ παράλληλα συμμετείχε σε Fashion shows, όπως το “Σταυροδρόμι της Μεσογείου” στη Θεσ/νίκη. Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό για την Bienale νέων καλλιτεχνών στην Λισσαβώνα το 1994 όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στον τομέα της μόδας με τη συλλογή “Λευκό – Μαύρο: the opossites as one”. Στο διάστημα 1996-2002 διατηρούσε atelier μόδας το οποίο επανασύστησε το 2004 επικεντρωμένη στη δημιουργία της δική της γραμμής γυναικείων ρούχων.
Διδάσκει σχέδιο μόδας σε σχολή (LINEA MODA) ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου comix στη σχολή Comink. Συμμετέχει ως ενδυματολόγος από την πρώτη παραγωγή του urbn-theatr.

Δέσποινα Παντελίδου (υπεύθυνη επικοινωνίας urbn-theatr)
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών και της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Έχει στελεχώσει επί σειρά ετών εταιρίες – ως τώρα εργάζεται στον εκδοτικό οίκο BRAINFOOD καλύπτοντας οργανωτικές, διαχειριστικές και λειτουργικές θέσεις.

Λίγα λόγια για τους ερμηνευτές:
Μαρία Αιγινήτου,
Σπούδασε δημοσιογραφία και είναι απόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολής του θεάτρου “Τζένη Καρέζη”. Συμμετείχε στο μεταπτυχιακό εργαστήριο υποκριτικής και σκηνοθεσίας της πειραματικής σκηνής (εθνικό θέατρο 2001-2002). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Σ. Λιβαθινό, Κ. Καζάκο, Γ. Μαρκοπούλου, Α. Τρουπάκη, Λ. Μελεμέ, Β. Ανδρέου, Λ. Ζαρκαδούκα, Ν. Φώσκολου.

Χρήστος Καπενής,
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός- performer στο χώρο των παραστατικών τεχνών και του κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και χορογράφους.

Βασιλική Λαθύρη,
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Έχει ολοκληρώσει σπουδές Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής και συμμετείχε σε σειρά συναυλιών και ηχογραφήσεων. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει τις θεατρικές της σπουδές στην Δραματική Σχολή Αθηνών “Γ. Θεοδοσιάδη”

Λίνα Φούντογλου,
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Αποφοίτησε με υποτροφία από την Δραματική Σχολή Αθηνών “Γιώργου Θεοδοσιάδη” το 2012. Είναι, επίσης, απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το 2012 συμμετείχε στο Wordwhore του urbn-theatr, στον ρόλο της Cornelia.

Μαρία Φουντούλη,
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής σχολής ορχηστικής τέχνης και του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Sinequanon, Χορευτές, Λάθος Κίνηση, ομάδα σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη, Ζήτα, Hellenic dance company κ.α. Διδάσκει σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες από το 2008.

Μαίρη Χάγια,
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και αποφοίτησε με υποτροφία από τη Δραματική Σχολή Αθηνών “Γ. Θεοδοσιαδης”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου, χορού και μουσικής Ελλήνων και Ξένων δασκάλων. Από το 2012 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Στην παράσταση συμμετέχει, επίσης, ο Ηλίας Παναγιωτακόπουλος και ο Βαγγέλης Τελώνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιοχή
Εθνικό Ωδείο, Μάγερ 18, πλατεία Βάθη, Αθήνα.

Τηλέφωνο κρατήσεων urbn-theatr: (+30) 69 9721 9215

Παραστάσεις, ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη 10 Οκτ. 6:15 μ.μ
Παρασκευή 11 Οκτ. 6:15 μ.μ
Σάββατο 12 Οκτ. 6:15 μ.μ
Κυριακή 13 Οκτ. 6:15 μ.μ

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος.
Θα υπάρξει, παραλλήλως, πρόγραμμα διάθεσης προσκλήσεων προς κατοίκους της γειτονιάς, πέριξ του Ωδείου, στο πλαίσιο προσπάθειάς μας για περαιτέρω, ουσιαστική διασύνδεση με την περιοχή και τους κατοίκους της.
Χωρητικότητα θεατών: 50 άτομα.

Διάρκεια παράστασης: 70′ (χωρίς διάλειμμα).

Site: www.urbn-theatr.com

Υπεύθυνη επικοινωνίας urbn-theatr:
Δέσποινα Παντελίδου.
(+30) 69 9721 9247
[email protected]

Η διοργάνωση του φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» πραγματοποιείται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

The post A simple product από το Urbn-theatr appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
συγκεκριμένο, ελλαδα, αθηνα, φως, φερειρα, τηλ, paris, δραση, νέα, συμμετοχή, fringe, festival, paul, θεατρο, ρουφ, urban, views, end, καλοκαιρι, τεε, ολυμπιακος, οακα, σερρες, γαλλια, free, fashion, moda, πειραιας, τει, hellenic, dance, site, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, βενιζελος, Καλή Χρονιά, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, πολυτεχνειο, βελγιο, γιογκα, γρεβενα, ηθοποιος, ιεραπετρα, ισπανια, κινα, μουσειο μπενακη, μουσικη, πλαισιο, ποιηματα, προγραμμα, σχολες, τεε, υλη, φως, fringe, urban, αγρινιο, αισθητικη, τει, αφορμη, διαστημα, διοικηση, δικη, δικτυο, ευρω, εμμεσα, εργα, εξελιξη, επιθυμια, εταιρια, ετων, ζητα, οικο, κειμενο, κινηση, λαθος, λειτουργια, λισσαβωνα, λογια, μαυρο, μηχανικος, μικρο, μπενακη, μαρια, νομικη, ομαδα, ουσιαστικα, παιδια, παρισι, πεδιο, πρισμα, ροες, ρολο, σεμιναρια, συγκεκριμένο, σειρα, συμμετοχή, σκεψεις, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σπατα, στιγμα, συγχρονο, σχεδια, σχεδιο, τμημα, φεστιβαλ, φυση, φορα, χρηστος, ωδειο, οντος, ωρες, αγορι, dance, free, εθνικο, fashion, festival, hellenic, χωρα, project, κειμενα, κωστας, paul, ομαδες, ορφανος, paris, σκηνικα, θεσεις
Τυχαία Θέματα