Δήμος Αθηναίων: Πτωχεύει – Τον υποβάθμισε ο Οίκος Moody’s

O οίκος Moody’s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την Αθήνα στην κατηγορία «C» από «Caa3», δηλαδή στην ίδια βαθμίδα με το ελληνικό Δημόσιο.

To χειρότερο όμως είναι ότι ο ίδιος Οίκος δεν δίνει προοπτικές ανάκαμψης καθώς δεν δίνει εκτίμηση για…, outlook.

Στη σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι η απόφαση στηρίζεται στα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα πτώχευσης, ενώ σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Αθήνας

βρίσκεται πλέον σε πλήρη εναρμόνιση με την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Όπως διευκρινίζεται, το εθνικό οικονομικό περιβάλλον του Δήμου της Αθήνας, τα δάνεια που έχει λάβει, οι υπέρογκοι τόκοι και οι αδυναμία των δημοτών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε συνδυασμό και με τις αυξανόμενες ανάγκες θέτουν την Αθήνα λίγα βήματα πριν την πτώχευση…!!!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του διεθνούς Οίκου αναφέρει…, «Η απόφαση για υποβάθμιση ελήφθη στη σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης περί ποινών για μη δεδουλευμένους τόκους οι οποίοι προήλθαν από ανεξόφλητη πληρωμή, ύψους 29,5 εκατ. ευρώ για ένα δάνειο που έληγε το 2010»,.

Προσθέτει δε, η Moody’s, ότι η Αθήνα έλαβε πρόσφατα ένα ακόμη δάνειο, 10ετούς διάρκειας, από μια άλλη κρατική τράπεζα, με στόχο να καλύψει μέρος των τόκων που έπρεπε να καταβάλλει στην ΑΤΕ, τράπεζα η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Γ. Σπ. Π.

The post Δήμος Αθηναίων: Πτωχεύει – Τον υποβάθμισε ο Οίκος Moody’s appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα