Στα σκαριά η crossover έκδοση του Kia Ceed

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Kia Ευρώπης, στην οικογένεια του Ceed αναμένεται να προστεθεί ένα νέο μέλος. Πρόκειται για την crossover έκδοση, η οποία συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα της 5θυρης, station wagon και shooting brake γκάμας, ενώ αναμένεται να κονταροχτυπηθεί με τα Subaru XV και Ford Focus

Active.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες των μοντέλων δοκιμών, προκύπτει ότι το crossover Kia Ceed θα διαθέτει αρκετά κοινά σημεία με την χάτσμπακ έκδοση, όπως τον σχεδιασμό των LED φωτιστικών σωμάτων, αλλά και την εμπρός γρίλια. Διαφορετικοί θα είναι οι προφυλακτήρες, η σχεδίαση των ζαντών και τα πλαϊνά skirts. Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο crossover θα είναι καθαρά προσθιοκίνητο, με διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση.

Αυξημένη, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις θα είναι και η απόσταση από το έδαφος, ενώ δυστυχώς δεν θα διαθέτει ελαστικά all-terrain, παρά μόνο κατόπιν παραγγελίας. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο T-GDI του 1,0 λίτρου με απόδοση 120 ίππων, καθώς και τους υπερτροφοδοτούμενους 1,4 και 1,6 λίτρων με 204 ίππους. Στους diesel η μοναδική επιλογή αφορά τον 1,6 CRDI των 136 ίππων. Σε ότι αφορά το επίσημο λανσάρισμά του, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη του 2019 ή αρχές του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα