Ο φακός συλλαμβάνει το Ford Focus ST

Ο ερασιτεχνικός φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το αναμενόμενο Ford Focus ST χωρίς καμουφλάζ δίνοντάς μας μια πολύ καλή εικόνα για την πρώτη πραγματικά σπορ έκδοση του νέου FocusΤου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Έχουμε ήδη το Focus ST σε φάση δοκιμών εξέλιξης και τώρα κάποιες ερασιτεχνικές φωτογραφίες μας δίνουν την λεπτομερή του εικόνα χωρίς καμουφλάζ. Με μια πρώτη ματιά το νέο μοντέλο δείχνει πιο επιθετικό από τον προκάτοχό του.

Τα πιο

χαρακτηριστικά στοιχεία του ST φαίνεται πως είναι η κυψελωτή μάσκα, ο βαθύς εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγαλύτερες εισαγωγές, που μοιάζει αρκετά με αυτόν των εκδόσεων ST Line αλλά έχει μεγαλύτερη ποδιά και χαρακτηριστικές γκρι λεπτομέρειες ενώ το κυψελωτό μοτίβο επεκτείνεται και στην πιο χαμηλή εισαγωγή αέρα.

Το οπτικό πακέτο συμπληρώνεται από πλαϊνές ποδιές, από διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και την διπλή απόληξη της εξάτμισης ενώ μαύρη γυαλιστερή απόχρωση έχουν οι χειρολαβές και η αεροτομή. Χαρακτηριστικά της έκδοσης ST είναι τα μεγάλα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες ενώ ειδική σχεδίαση για το ST έχουν οι τροχοί σε σκούρα γκρι απόχρωση.

Το εσωτερικό κατά την προσφιλή τακτική της Ford δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην αισθητική πέραν των καθισμάτων Racaro με το λογότυπο ST και του διάκοσμου με στοιχεία από ανθρακονήματα.

Το Focus ST θα χρησιμοποιεί τον 2.3 Ecoboost με απόδοση που πιθανά θα κυμαίνεται στους 290 ίππους όμως και πάλι το μεγαλύτερο ατού του αναμένεται πως θα είναι τα οδικά χαρακτηριστικά και το ζύγισμα. Η Ford δεν έχει κάνει ακόμα σαφές το πότε θα γίνει η παρουσίαση του Focus ST, κάτι που είναι μάλλον απίθανο θα συμβεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης αφού το πιο πιθανό σενάριο είναι πως η εταιρία δεν θα συμμετέχει σε αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα