Ο τυφώνας «Hagibis» απειλεί το GP Ιαπωνίας

Στο διάβα του τυφώνα «Hagibis» αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η Ιαπωνία, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει το επικείμενο Grand Prix της Σουζούκα!

Ο εν λόγω τυφώνας φέρεται να είναι ο ισχυρότερος που θα «χτυπήσει» τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) να προειδοποιεί πως μπορεί να ενταθεί προσεγγίζοντας τη.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως η δυτική Ιαπωνία

θα βρεθεί στο έλεος του από το Σάββατο και μένει να φανεί στην πράξη, αν θα επιβεβαιωθεί η ελπίδα πως στην πορεία θα εξασθενίσει.

Ακόμα κι έτσι όμως, στη θρυλική πίστα αναμένεται και βροχή και ισχυροί άνεμοι. Ειδικά την ημέρα διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγώνας της Formula 1 «απειλείται» από καιρικά φαινόμενα και την τελευταία φορά που υπήρξε ανάλογος «κίνδυνος», τελικά «προσπέρασε» τη Σουζούκα.

#Hagibis has explosively intensified and is now already a super typhoon! (= hurricane category 4)

Track forecast towards Japan and #F1 is quite consistent. Likelihood for any impact is high, however, details remain uncertain at this stage. (1/2)

Sources: JMA, JTWC, Weathernerds pic.twitter.com/ZzJfSqRywi

— Steffen Dietz (@sdietzf1) October 7, 2019

Update: #Hagibis #F1 is still a powerful super typhoon with gusts above 300 kph.

Numerical models are in good agreement regarding track through Friday, afterwards some uncertainties arise. From today’s point of view landfall is likely between Suzuka and Tokyo on Saturday. (1/2) pic.twitter.com/ooMxgvXZ5z

— Steffen Dietz (@sdietzf1) October 8, 2019

The post Ο τυφώνας «Hagibis» απειλεί το GP Ιαπωνίας appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα