Το παράδειγμα της Mini θα ακολουθήσει η Smart

Η επόμενη γενιά μοντέλων της Smart θα προσπαθήσει να μιμηθεί την επιτυχία που γνώρισε το Mini στο επαναλανσάρισμα του στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η πρόσφατη πώληση του μισού μεριδίου μετοχών της Smart από την Mercedes-Benz στην κινέζικη Geely φαίνεται πως είναι το πρώτο βήμα στα σχέδια επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας της εταιρίας. Οι διάδοχοι των σημερινών Fortwo και Forfour αναμένονται το 2022 ενώ στη

συνέχεια τα πλάνα της Smart περιλαμβάνουν την επέκταση της γκάμας με ένα μεγαλύτερο μοντέλο της Β κατηγορίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Autocar ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener σημείωσε πως η εταιρία θα προσπαθήσει να μιμηθεί την επιτυχία που γνώρισε η αναβίωση του θρυλικού Mini στη σύγχρονη εποχή. Το μυστικό σύμφωνα με τον ίδιο είναι η σέξι εμφάνιση, η σπορτίφ διάθεση και η διατήρησης της απλότητας του αυθεντικού μοντέλου χωρίς δραστική μεταβολή των διαστάσεων. Αυτές είναι λοιπόν οι βασικές αρχές που έχουν τεθεί στις συζητήσεις σχετικά με τα νέα μοντέλα της εταιρίας.

Πάντως μέχρι την έλευση της επόμενης γενιάς Smart, στόχος της εταιρίας είναι να βοηθήσει την εμπορική πορεία των σημερινών μοντέλων της. Σημαντικό ρόλο σε αυτό φαίνεται πως θα παίξουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις του Smart και κυρίως στην αγορά της Κίνα όπου η ηλεκτροκίνηση έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική.

The post Το παράδειγμα της Mini θα ακολουθήσει η Smart appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα