Μεγάλο αφιέρωμα: Επιλέγοντας φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και τα EV οχήματα θα αποτελούν σύντομα ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πώς, όμως, επιλέγω φορτιστή αυτοκινήτου και τι πρέπει να προσέξω; Παρακάτω σας δίνουμε όλες τις απαντήσεις!

H νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης μόλις ξεκίνησε! Το πρώτο ουσιαστικό βήμα έγινε μετά την κυβερνητική απόφαση να επιδοτήσει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών και έτσι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για ένα νέο σκηνικό.

Έτσι, εκτός του μεγάλου ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει

το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά», το ενδιαφέρον του κοινού αυξάνει μέρα με τη μέρα, όπως και τα ερωτήματα γύρω από αυτόν τον νέο-για τα ελληνικά δεδομένα-τομέα. Το Newsauto, με αφορμή το αυτό το νέο σκηνικό, σας παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία κατά τη συμβίωση με ένα EV όχημα. Για παράδειγμα σκεφτείτε πώς ο φορτιστής, εκτός της επιθυμητής απόδοσης που σχετίζεται με την απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινήτου, προϋποθέτει και υψηλά επίπεδα ασφάλειας αφού βρίσκεται εντός κλειστών χώρων στάθμευσης τις περισσότερες φορές.

Στα όσα ακολουθούν θα ασχοληθούμε με τους οικιακούς φορτιστές ή ημιταχείας φόρτισης, οι οποίοι παρουσιάζουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της ευρείας χρήσης τους σε πάρκινγκ, κοινόχρηστους χώρους ή σε οικιακό περιβάλλον. Πρόκειται για επιτοίχιες συσκευές που παρέχουν εναλλασσόμενο ρεύμα με ισχύ από 3,7 έως 22 KW. H ισχύς του φορτιστή που θα επιλέξετε εξαρτάται από τη χωρητικότητα της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχετε, τη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης του εσωτερικού του φορτιστή (on-board charger), την οικιακή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικά από την ταχύτητα φόρτισης που θέλετε να επιτύχετε. Ας τα ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν.

Οι περισσότεροι απλοί φορτιστές που συνοδεύουν το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο και συνδέονται με μια απλή οικιακή πρίζα περιορίζονται στα 10A, συνεπώς σε ρεύμα 230 V προσφέρουν φόρτιση 2,3 kW (10A x 230V=2300W). Πράγμα που σημαίνει πως για να φορτίσουμε πλήρως ένα αυτοκίνητο με μπαταρία χωρητικότητας 42,2 kWh  θα χρειαστούμε 18 ώρες και 20 λεπτά. Με έναν οικιακό φορτιστή 7,2 kW η ίδια διαδικασία θα διαρκέσει 5 ώρες και 52 λεπτά, θα είναι δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές ταχύτερη. Στην πραγματικότητα η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπάρχουν απώλειες ενέργειας για τη ψύξη της μπαταρίας, ενώ η απόδοση των ενσωματωμένων στο αυτοκίνητο φορτιστών μειώνεται σε χαμηλότερα ρεύματα.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα λάβετε την επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα-φορτιστές

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο on-board charger καθορίζει τη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης, που ενδέχεται να είναι μικρότερη του οικιακού μας φορτιστή. Στο παράδειγμα ενός Nissan Leaf υποστηρίζεται φόρτιση έως 6,6 kW εναλλασσόμενου ρεύματος, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και αν συνδεθεί με μεγαλύτερης ισχύος οικιακό φορτιστή η ταχύτητά φόρτισης δεν θα ξεπεράσει τις 6,6 kWh. Ωστόσο, η επιλογή ενός ελαφρώς ταχύτερου φορτιστή είναι πάντα καλή ιδέα, τόσο επειδή τα εξαρτήματα το οποία είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν υψηλότερα ρεύματα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όταν δεν χρησιμοποιούνται στο όριό τους, όσο και επειδή δεν θα χρειαστεί αντικατάσταση στην περίπτωση που μελλοντικά αγοράσουμε ένα ταχύτερης φόρτισης ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό και η Nissan προτείνει ως βέλτιστη λύση το φορτιστή 7,4 kW. Αξίζει να σημειώσουμε, σε αυτό το σημείο, πως πολλά μοντέλα διατίθενται με διαφορετικές εκδόσεις on-board charger.

Για παράδειγμα το Smart fortwo, το οποίο στη βασική έκδοση υποστηρίζει φόρτιση 4,6 kW, ενώ με αναβαθμισμένο on-board charger, φορτίζει στα 22 kW. Η οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση είναι ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει την επιλογή του φορτιστή. Με μονοφασικό ρεύμα 32Α ο ισχυρότερος φορτιστής που μπορεί να εγκατασταθεί είναι ισχύος 7,4 kW, το τριφασικό 32Α θα «σηκώσει» έως και 22 kW. Επίσης, σημειώστε τα νέα προϊόντα που θα βρείτε αυτή τη στιγμή στην αγορά προσφέρουν πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και έτσι η όλη διαδικασία φόρτισης μπορεί να επιτηρείται και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό σας τηλέφωνο. Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια σειρά από φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα χαρακτηριστικά τους οι οποίοι προέρχονται από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Θυμηθείτε ό,τι:
• Απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο τεχνικό ώστε να ελέγξει την εγκατάσταση σας και να βεβαιώσει πως ο φορτιστής θα λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια
• Επιλέξτε κάποιον επώνυμο προϊόν με εγγύηση και ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE
• Για την εγκατάσταση του φορτιστή επιλέξτε ένα ασφαλές σημείο
• Ρωτήστε την εταιρεία τι ισχύει με την τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση που χρειαστεί
• Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή ώστε να προστατέψετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας

ABB

Φορτιστές Ηλεκτρικών Οχημάτων – ΑΒΒ Terra AC wallbox

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης είναι εδώ, με τους νέους AC επίτοιχοι φορτιστές (Wallbox) της ABB που αποτελούν τη νέα οικονομική και εύχρηστη λύση για γρήγορη φόρτιση εναλλασσόμενηςτάσης. Εύκολοι στην τοποθέτηση με μικρές διαστάσεις, οι νέοι wallbox φορτιστές είναι η κατάλληλη λύση κάθε εφαρμογή.

Συνδέστε το αυτοκίνητό σας και απλά συνεχίστε την ημέρα σας!

Χαρακτηριστικά:
• Μονοφασικός EV φορτιστής 7,4 kW / 32 A
• Τριφασικός EV φορτιστής έως 22 kW / 32 A
• Έκδοση με ή χωρίς καλώδιο
• Ενσωματωμένες προστασίες για μέγιστη ασφάλεια (προστασία από υπερένταση, υπέρταση & υπόταση, διαρροή προς γη και αντικεραυνική προστασία)
• Ενσωματωμένο Bluetooth & WiFi για σύνδεση με smartphone ή tablet και παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης του οχήματος
• Αντιβανδαλιστικός σχεδιασμός για εγκατάσταση σε εξωτερικά parking
• Έξυπνη λειτουργία διαχείρισης φορτίου*, με προσαρμογή ειδικών εξαρτημάτων

* ο φορτιστής λειτουργεί όταν το σπίτι δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα για να μην πέσουν οι ασφάλειες

Armet Mobility : Όλα για την ηλεκτροκίνηση

Armet Mobility, ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και επισκευαστής των Wallbox στην Ελλάδα! Γιατί να επιλέξετε τη Wallbox; H Wallbox είναι μία παγκόσμια εταιρεία, αφιερωμένη στην αλλαγή του τρόπου που ο κόσμος χρησιμοποιεί την ενέργεια! Δημιουργεί έξυπνα συστήματα φόρτισης που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής με εξαιρετικό σχεδιασμό διαχείρισης της επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτου και φορτιστή μέσω της πιο εύχρηστης εφαρμογής, MyWallbox.

Επιδοτούμενο προϊόν: Pulsar Plus

O Pulsar, με ένας μεγάλο ΣΥΝ. Πέρα από όλα τα χαρακτηριστικά του Pulsar, ο Pulsar Plus διαθέτει Wi-Fi, προστασία διαρροής DC ρεύματος και είναι διαθέσιμος με λειτουργίες διαχείρισης φορτίου.

ChargePlus: H ολοκληρωμένη λύση για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

To νέο δίκτυο Charge+ (Powered by ENERES CPM) σου παρέχει οικονομικές και «έξυπνες» εμπειρίες φόρτισης για το ηλεκτρικό όχημά σου. Αποτελεί το δυναμικότερα αναπτυσσόμενο δίκτυο υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα και είναι μια πρωτοβουλία της ENERES Charge Point Management (CPM).

Η ENERES CPM είναι επίσημος αντιπρόσωπος της κορυφαίας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων VIRTA και των σταθμών φόρτισης ALFEN.
Η ALFEN με ιστορία 80 ετών στα συστήματα ενέργειας, σχεδιάζει αναπτύσσει και παράγει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και αποτελεί έναν εκ των 3 πρώτων σε πωλήσεις κατασκευαστών στην Ευρώπη με πάνω από 100.000 φορτιστές Η/Ο εγκατεστημένους σε όλη την ΕΕ. Η VIRTA αποτελεί την Νο 1 Πλατφόρμα διαχείρισης σταθμών φόρτισης και παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης. Το δίκτυο Charge+, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής της VIRTA, δίνει πρόσβαση στους χρήστες Η/Ο στο δίκτυο φόρτισης Charge+ στην Ελλάδα αλλά και στα συνεργαζόμενα δίκτυα φόρτισης στο εξωτερικό μέσω του Hubject & Gireve με πρόσβαση σε 250.000 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη.

ChargePlus «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κινούμαι Ηλεκτρικά» μπορείς και εσύ να αποκτήσεις το δικό σου ηλεκτρικό όχημα. Η Charge Plus προσφέρει τη δυνατότητα προμήθειας και εγκατάστασης έξυπνου ηλεκτρικού φορτιστή της ALFEN για την οικία ή την επιχείρηση σου, με δωρεάν αδειοδότηση των σταθμών φόρτισης.

Οι άνθρωποι του δικτύου Charge+ είναι στη διάθεση σου για να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον καταλληλότερο επιδοτούμενο έξυπνο φορτιστή Η/Ο, που ταιριάζει στις ανάγκες και στο μοντέλο του αυτοκινήτου σου. Προσφέροντας ασφάλεια, ποιότητα φόρτισης και μοναδική ευκολία χρήσης και αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τις απαραίτητες διαδικασίες εγκατάστασης του οικιακού ή επαγγελματικού σου φορτιστή.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις έξυπνες λύσεις φόρτισης της ChargePlus και τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με ένα κλικ στο site

ENGIE Hellas

Η ENGIE Hellas έχει ως κύριες δραστηριότητες την Ηλεκτροκίνηση, το Facility Management (Υπηρεσίες Διαχείρισης / Συντήρησης Εγκαταστάσεων), Τεχνικές και Ενεργειακές υπηρεσίες και Φωτοβολταϊκά έργα. Με τις λύσεις ηλεκτροκίνησης της EVBox αλλά και άλλων κατασκευαστών, απευθυνόμαστε σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δήμους, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης, οι οποίες συνδυάζουν σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, έξυπνες υποδομές και πλατφόρμα διαχείρισης φόρτισης.

H εταιρία μας αναλαμβάνει την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη συντήρηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ήδη εμπειρία από 300 σταθμούς φόρτισης τους οποίους έχει διαθέσει στην Ελλάδα, αλλά και την μεγάλη εμπειρία της EVBox, η οποία έχει εγκαταστήσει παγκοσμίως περισσότερα από 125.000 σημεία φόρτισης και 2.000 DC σταθμούς φόρτισης.
Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρουμε στην ENGIE Hellas είναι AC (ταχείας φόρτισης) και DC (υπερταχείας φόρτισης), καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα αναγκών για τους πελάτες της  εταιρείας.

Τα μοντέλα Elvi και BusinessLine της EVBox αποτελούν τις ιδανικές επιλογές για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Οι ιδιώτες μπορούν πλέον να τα προμηθευτούν με μεγαλύτερη ευκολία, είτε μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είτε μέσω των νέων προγραμμάτων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EcoDrive του ΗΡΩΝΑ με άτοκες δόσεις!


Για επαγγελματική και δημόσια χρήση προτείνεται ο σταθμός φόρτισης PublicLine, ενώ ως λύση υπερταχείας φόρτισης προσφέρουμε μοντέλα DC σταθμών από τις εταιρείες EVBox και Delta. Τέλος, καινοτομία αποτελεί ο μοναδικός φορητός σταθμός υπερταχείας φόρτισης Fast DC mobile της εταιρείας Heliox, ο οποίος είναι κατάλληλος για αμαξοστάσια, συνεργεία, σταθμούς οδικής βοήθειας και εγκαταστάσεις parking.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα της εταιρείας

Ηagger


Οι φορτιστές witty της Hager αποτελούν την ιδανική λύση για γρήγορη, ασφαλή και οικονομική φόρτιση ηλεκτρικών και υβριδικών plug-in οχημάτων τόσο για κατοικίες όσο και για επαγγελματικά κτήρια χάρη στο εργονομικό σχεδιασμό τους, την εύκολη εγκατάσταση, την ποιότητα των υλικών τους και την ευφυή λειτουργικότητά τους.

Οι σταθμοί witty υποστηρίζουν τη μέθοδο φόρτισης Mode 3, μέσω πρίζας type 2 με προστασία, που αποτελεί τον ασφαλέστερο και ταχύτερο τρόπο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ προαιρετικά υποστηρίζουν και τη μέθοδο Mode 2, μέσω πρίζας σούκο δίνοντας στον κάτοχο κάθε οχήματος τη δυνατότητα να φορτίσει ακόμα κι αν δεν έχει καλώδιο τύπου type 2 απλά χρησιμοποιώντας το καλώδιο για πρίζα σούκο που διαθέτει εργοστασιακά κάθε όχημα. Επιπλέον παρέχουν τη δυνατότητα ελεύθερης ή ελεγχόμενης πρόσβασης στη φόρτιση μέσω χρήσης RFID καρτών, επίτοιχη ή επιδαπέδια τοποθέτηση με βάση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους χάρη στον βαθμό αντοχής σε δύσκολες εξωτερικές συνθήκες IK10, στη στεγανότητα IP54 και στο εξωτερικό περίβλημα από ανθεκτικό UV-resistant υλικό ή ανοξείδωτο χάλυβα (αναλόγως την έκδοση).

witty.home: H οικιακή λύση
Μονοφασικός ή τριφασικός, UV-resistant υλικό περιβλήματος, ελεύθερη πρόσβαση, κατάλληλος για ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης κατοικιών και μικρών επιχειρήσεων.

witty.premium: H λύση για ελεγχόμενη πρόσβαση στη φόρτιση
Μονοφασικός ή τριφασικός, UV-resistant υλικό περιβλήματος, ελεγχόμενη πρόσβαση με τη χρήση RFID καρτών, κατάλληλος για ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης συγκροτημάτων κατοικιών, ξενοδοχείων, καταστημάτων, εταιριών κλπ.

witty.park: H λύση για τους χώρους στάθμευσης δημόσιας πρόσβασης– συμβατότητα με OCPP
διπλός σταθμός ταχείας φόρτισης (παράλληλη φόρτιση 2 οχημάτων), τριφασικός, περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα, ελεγχόμενη πρόσβαση με τη χρήση RFID καρτών, δυνατότητα επικοινωνίας με παρόχους απομακρυσμένης κεντρικής διαχείρισης φόρτισης (OCPP: πρωτόκολλο που επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση του σταθμού, την πρόσβαση και την χρέωση των χρηστών ανά kWh μέσω application κα.)

Οι εκδόσεις witty.home και witty.premium έχουν βραβευθεί με το διεθνούς φήμης βραβείο Red Dot Design Award τόσο για το εργονομικό τους σχεδιασμό (καλάθι αποθήκευσης τους φις στο άνω μέρος του σταθμού, διαθέσιμος χώρος περιτύλιξης καλωδίου στο πίσω μέρος του κα.) όσο και για τη μίνιμαλ και ξεκάθαρη αισθητική του που ενισχύει την λειτουργικότητά του. Μέσω μιας μόνο ενσωματωμένης μπάρας LED στην πρόσοψη του σταθμού ο χρήστης ενημερώνεται με ξεκάθαρες οπτικές ενδείξεις για την κατάσταση λειτουργίας του.

Τέλος τα χαρακτηριστικά των σταθμών witty που προσφέρουν τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στον χρήστη είναι:

• η δυνατότητα φόρτισης σε αναμονή ώστε η φόρτιση να ξεκινά με την έναρξη του νυχτερινού τιμολογίου,
• η δυνατότητα ρύθμισης της ισχύς σύμφωνα με τις δυνατότητες της ηλεκτρικής εγκατάστασης
• ο απομακρυσμένος έλεγχος για εκκίνηση, παύση και περιορισμό ρεύματος φόρτισης.

Ειδικά για τις εκδόσεις witty.home και witty.premium η ρύθμιση της ισχύος φόρτισης μπορεί να γίνεται και δυναμικά με χρήση του διαχειριστή φορτίων. Η συσκευή αυτή επιτρέπει στον σταθμό να προσαρμόζει το ρεύμα φόρτισης, ανάλογα με τη διαθέσιμη ισχύ κάθε στιγμή, με σκοπό την αποφυγή blackout. Σε περίπτωση ύπαρξης φωτοβολταϊκής συστοιχίας, ο διαχειριστής φορτίων μπορεί εναλλακτικά να αναγνωρίζει την παραγόμενη ενέργεια και να προσαρμόζει την ισχύ του σταθμού στο επίπεδο αυτό. Πράσινη οδήγηση στο 100%!

Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα της εταιρείας

Legrand

Η Legrand, ως παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτηριακές υποδομές σας παρουσιάζει με τη σειρά Green’Up Premium που προσφέρει σύγχρονες λύσεις για τη φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος σας (υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά ποδήλατα και scooters). Η σειρά Green’Up Premium με την τεχνολογία Eliot, βασισμένη στο IoT (Internet of Things), έχει σχεδιαστεί να προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια και συνδεσιμότητα ενώ διαθέτει τη δωρεάν εφαρμογή EV Charge ώστε να διατηρείτε τον έλεγχο της διαδικασίας φόρτισης μέσω του tablet ή του smartphone σας.

Οι σταθμοί φόρτισης της Legrand χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση οχημάτων σε λειτουργία Mode 2 (Σούκο) και Mode 3 (Τ2) και μπορούν ιδανικά να φορτίσουν μέχρι  δύο (2) οχήματα ταυτόχρονα. Διαθέτουν ενσωματωμένο Bluetooth και μέσω της εφαρμογής επιτρέπει  τοπικά τον προγραμματισμό της φόρτισης ,τη διαχείριση της ισχύος, προβολή της κατανάλωσης καθώς και την ενημέρωση λογισμικού (firmware). Δίνεται η επιλογή να συνδεθεί σε δίκτυο IP ή Wi-Fi με το kit επικοινωνίας  το οποίο  επιτρέπει το τηλεχειρισμό από όπου και έαν βρίσκεστε  από smartphone, tablet ή υπολογιστή . Σε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις (parking,γραφεία,ξενοδοχεία κλπ) υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης σύγχρονου συστήματος ανάγνωσης καρτών RFID που επιτρέπει την φόρτιση από εξουσιοδοτημένα άτομα .

Διατίθενται επίτοιχοι και αυτοστήρικτοι, μονοφασικοί και τριφασικοί, από πλαστικό υψηλής αντοχής ή μεταλλικοί και με ονομαστική ισχύ από 3,7 έως 22kW. Είναι συμβατοί και με το Ανοιχτό Πρωτόκολλο Φόρτισης Σημείου (OCPP) έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για όλες τις μελλοντικές απαιτήσεις του δικτύου. Οι σταθμοί φόρτισης Green’Up Premium της Legrand αποτελούν ιδανική λύση για γρήγορη φόρτιση με εναλλασσόμενη τάση (AC) σε κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, επαγγελματικούς χώρους εστίασης, χώρους στάθμευσης, ξενοδοχεία ή χώρους όπου απαιτείται σχετικά μακρόχρονη διαμονή.

Πλεονεκτήματα:

Πλήθος επιλογών που ταιριάζουν για κάθε εφαρμογή σαςΕύκολη εγκατάσταση και παραμετροποίησηΥψηλή ποιότητα κατασκευής και αισθητικήςΜικρές διαστάσειςΣυνδεσιμότητα Bluetooth

Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα της εταιρείας

Schneider Electric 

Η Schneider Electric είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση της ενέργειας και φυσικά στο χώρο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με πάνω από 8 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 100.000 φορτιστές εγκατεστημένους σε πάνω από 45 χώρες.

Οι φορτιστές της Schneider Electric είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι στη Γαλλία, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και φυσικά με την Green Premium πιστοποίηση (RoHS + REACh). Η μεγάλη γκάμα φορτιστών είναι ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, όσο απαιτητική και αν είναι αυτή. Είτε αυτόνομα, με το ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης (Smart Wallbox – Parking) είτε με το εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης φορτιστών Load Management System (LMS). Τέλος οι φορτιστές, στα πλαίσια της αρχιτεκτονικής EcoStruxure Building της Schneider Electric, είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης ενέργειας κάθε κτιρίου, οποιουδήποτε μεγέθους. Φυσικά η συνεργασία των φορτιστών με 3rd party πλατφόρμες διαχείρισης είναι εφικτή με τη χρήση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας OCPP 1.6

Τύπος φόρτισης MODE 3: EVlink Wallbox

EVlink λύσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων για κατοικίες και μικρούς χώρους στάθμευσης. Το EVlink Wallbox είναι αδιάβροχο και στιβαρό. Ιδανικό για εξωτερικούς χώρους σε κατοικίες και μικρούς χώρους στάθμευσης (πολυκατοικίες, ξενοδοχεία κτλ) προσφέροντας δυνατότητες επιλογής όπως:

Ισχύς: 3,7/7,4/11 και 22 kWΕνσωματωμένο καλώδιο φόρτισης ή πρίζα-υποδοχή καλωδίου (με προστασία για παιδιά)Επιλογή βάσης για επιδαπέδια στήριξη

Το Wallbox είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτησή του ενώ η πρόσβαση για τη φόρτιση γίνεται με τη χρήση κλειδιού. Τέλος προσφέρει δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας όπως εντολή (είτε από το πλήκτρο είτε με εξωτερική εντολή) για μείωση ισχύος σε συγκεκριμένες ώρες ή και παύση λειτουργίας για συγκεκριμένες ώρες (π.χ. λειτουργία μόνο με τη νυχτερινή χρέωση ρεύματος)

Η εξέλιξη της σειράς Wallbox ονομάζεται Smart Wallbox

Με όμοια αισθητική όπως το απλό Wallbox, το Smart Wallbox μπορεί να προσφέρει ακόμα τα παρακάτω:

Διασύνδεση σε δίκτυο επικοινωνίας φορτιστών OCCPΕνσωματωμένο σύστημα διαχείρισης (web based)Δυνατότητα πρόσβασής με RFID κάρτες (με διαφορετικά δικαιώματα ανά χρήστη)Ανάλογα με την παροχή του κτιρίου γίνεται η επιλογή της ισχύος από 7,4kW έως 22kW.

EVlink Parking :EVlink λύσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε parking

Λύσεις φόρτισης parking EVlink για κάθε είδους εγκαταστάσεις στάθμευσης: γραφεία, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ, στόλοι, δημοτικές εγκαταστάσεις κλπ. Η σειρά EVlink Parking προσφέρει ότι ακριβώς και η σειρά Smart Wallbox  με δυνατότητα όμως δύο εξόδων ταυτόχρονης φόρτισης και επιλογή επίτοιχης ή επιδαπέδιας τοποθέτησης. Με αυτό τον τρόπο από έναν φορτιστή μπορούμε ταυτόχρονα να φορτίζουμε δύο οχήματα. Φυσικά στην περίπτωση αυτή και με τη χρήση του λογισμικού μπορούμε να κάνουμε επιτήρηση και διαχείριση κάθε εξόδου. Όλη η γκάμα φορτιστών της Schneider Electric είναι πιστοποιημένη από τη Renault με το ZE Ready καθώς απαιτείται για τα αυτοκίνητά τους και ειδικά το Renault Zoe.

Τύπος φόρτισης Mode 4

Λύσεις ταχυφόρτισης EVlink για χώρους στάθμευσης με δυνατότητα φόρτισης έως και 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας με ισχύ 24kW DC.

Διασύνδεση σε δίκτυο επικοινωνίας φορτιστών OCCPΔυνατότητα πρόσβασής με RFID κάρτες (με διαφορετικά δικαιώματα ανά χρήστη)Ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης με επιλογές καλωδίων τύπου SAE CCS ή CHAdeMO, επιλογή και των 2 τύπων ή επιλογή SAE CCS + CHAdeMO + Type2 AC.Επιλογή βάσης για επιδαπέδια στήριξη

Η Schneider Electric παρέχει ανταλλακτικά για όλη τη γκάμα των φορτιστών της όπως επίσης και όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας (π.χ. ρελέ διαρροής) και προστασίας (π.χ. ασφάλειες πίνακα) που απαιτείται σε κάθε εγκατάσταση.

Δείτε εδώ το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας

The post Μεγάλο αφιέρωμα: Επιλέγοντας φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
nissan leaf, νέα, ισχύ, ηλεκτρικος, σημαίνει, nissan, leaf, kwh, λύση, smart, εταιρεία, abb, αββ, terra, wifi, tablet, ελλαδα, site, hellas, delta, mobile, rfid, home, red, dot, design, award, φις, led, blackout, legrand, schneider, γαλλια, green, system, lms, building, party, web, renault, zoe, ccs, δημοτικες εκλογες 2010, κλειστα επαγγελματα, Καλή Χρονιά, hellas power, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2010 δημοτικες, kwh, blackout, ηλεκτρικα ποδηλατα, χωρες, αββ, αυτοκινητα, αυτοκινητο, βημα, δωρεαν, ξενοδοχεια, ποδηλατα, προγραμμα, τα νεα, τηλεφωνο, ψυξη, abb, ccs, nissan, rfid, smart, αγορα, αισθητικη, αξιζει, απλα, ασφαλειες, αφορμη, βρειτε, βρισκεται, γινεται, γραφεια, δυνατοτητα, δειτε, δικτυο, δικτυα, εγινε, εγγυηση, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εκκινηση, ενεργεια, ενημερωση, εργα, εξελιξη, εποχη, επωνυμο, εταιρεία, εταιρια, ετων, ευρωπη, τεχνολογια, εξυπνο, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, υπηρεσιες, ισχυει, ισχυς, εκδοσεις, κινητο, λειτουργια, λύση, μειωση, μοντελα, μπορεις, παντα, οδηγηση, οικια, ουσιαστικο, οχηματων, οχηματα, οχημα, περιβαλλον, ποιοτητα, πιστοποιηση, πλατφορμες, πρασινη, πωλησεις, ρευμα, ρυθμιση, συντομα, συντηρηση, σειρα, σπιτι, ταση, υπερταση, ισχύ, φυσικα, φις, ωρες, green, award, ασφαλεια, building, mobile, delta, design, δικαιωματα, dot, εφαρμογη, εξυπνα, ελληνικα, home, hellas, ιδανικο, led, κομματι, legrand, leaf, nissan leaf, party, red, renault, schneider, σημαίνει, system, tablet, terra, υλικο, wifi, zoe
Τυχαία Θέματα