WRC Ράλι Τουρκίας: Ταχύτερος ο Neuville στο shakedown

Για τον Thierry Neuville το Ράλι Τουρκίας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου. Και ξεκίνησε, έστω και ανεπίσημα, στο shakedown, με το δεξί!

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport είναι μόλις πέμπτος στη βαθμολογία οδηγών, με 37 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με τον πρωτοπόρο Sebastien Ogier της Toyota Gazoo Racing.

Στη μήκους 4.7 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή

«Asparan» που αποτέλεσε την πρόγευση για τη σκληρή, χωμάτινη δοκιμασία στη γειτονική χώρα. Και το πόσο σκληρή το κατάλαβε από νωρίς αφού στο δεύτερο πέρασμά του πλήγωσε την ανάρτηση του i20 Coupe WRC πίσω δεξιά.

Επέστρεψε στο service park, οι μηχανικοί της Κορεάτικης εταιρείας επισκεύασαν τη ζημιά και ο Neuville επέστρεψε και έγραψε τον καλύτερο χρόνο. Μάλιστα η Hyundai έκανε το 1-2 καθώς τον ακολούθησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tanak.

«Είναι απίστευτα σκληρές ειδικές. Ακόμα και το shakedown ήταν πολύ σκληρό, όμως αποφύγαμε τα χειρότερα και βρήκαμε και καλό set up», είπε ο Neuville.

Το Top-3 συμπλήρωσε ο Kalle Rovanpera με το Yaris WRC της Toyota Gazoo Racing ενώ ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Greensmith που είχε μία έξοδο στο τελευταίο του πέρασμα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε το πλήρωμα αλλά και το Ford Fiesta δεν είχε υποστεί πολλές ζημιές.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1 Neuville (Hyundai) 3m23.4s
2 Tänak (Hyundai) +1.2s
3 Rovanperä (Toyota) +1.4s
4 Evans (Toyota) +1.5s
5 Ogier (Toyota) +1.7s
6 Loeb (Hyundai) +3.6s
7 Suninen (M-Sport) +3.9s
8 Greensmith (M-Sport) +3.8s
9 Loubet (Hyundai) +3.8s
10 Lappi (M-Sport) +5.4s

Το Ράλι Τουρκίας περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 221.46 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η πρώτη διεξάγεται απόψε.

Διαβάστε επίσης:
Τρομακτικό ατύχημα στο Ράλι Εσθονίας (video)

Συνοδηγός του Sebastien Loeb ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης

Οι τούμπες του Katsuta στο Ράλι Εσθονίας (video)

The post WRC Ράλι Τουρκίας: Ταχύτερος ο Neuville στο shakedown appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα