Made in… China το ένα στα τρία καινούρια αυτοκίνητα!

Η αλλαγή θέσεων παραγωγής είναι μόνο μία πτυχή της διεθνοποίησης της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρουν οι αναλυτές.

Σχεδόν ένα στα τρία, ή 32%, όλων των αυτοκινήτων που παράχθηκαν παγκοσμίως το 2019 προήλθε από την Κίνα. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων OICA, ο κόσμος κατασκευάζει λιγότερα αυτοκίνητα από ό,τι το 2014, αλλά, αρκετές ασιατικές αγορές κατάφεραν να αυξήσουν τον όγκο παραγωγής τους.

Η Ινδία παρουσίασε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις – σχεδόν το 15% σε πέντε χρόνια – αφού παρήγαγε 3,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως.

Η

Ιαπωνία κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν αμετάβλητη την παραγωγή αυτοκινήτων στην πενταετία καθώς κατέγραψε οριακή άνοδο 0,6% παράγοντας 8,3 εκατ. αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής έπληξε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχασε το 40% της εγχώριας παραγωγής της μεταξύ 2014 και 2019.

Η Γερμανία παράγει επίσης λιγότερα αυτοκίνητα, αλλά οι Γερμανοί κατασκευαστές όπως η Volkswagen αποτελούν μέρος της αυξανόμενης κινεζικής παραγωγής.

Το 2019, η κινεζική αγορά αντιπροσώπευε περίπου το 39% των συνολικών πωλήσεων της Volkswagen.

Η αλλαγή θέσεων παραγωγής είναι μόνο μία πτυχή της διεθνοποίησης της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρουν οι αναλυτές. Η τεχνογνωσία μεταναστεύει επίσης με την παραγωγή, με καθιερωμένους κατασκευαστές να συνάπτουν κοινοπραξίες με κινεζικές ή άλλες ασιατικές εταιρείες, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν μεταφορά τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

SOS για τα σχολικά λεωφορεία στην Ελλάδα

Στους ιδιώτες στρέφονται οι καταναλωτές για μεταχειρισμένα ΙΧ!

The post Made in… China το ένα στα τρία καινούρια αυτοκίνητα! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα