Υπόθεση όλης της κοινωνίας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας σε εκδήλωση των «μεταρρυθμιστών» της Κουμουνδούρου και της ιστοσελίδας ecoleft.gr, που απηχεί τις απόψεις τους, ο Γιάννης Δραγασάκης έθεσε ως προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ τη μετατροπή της Αριστεράς «από αμυντική σε ηγεμονική δύναμη», ενώ επισήμανε πως όχημα για αυτή τη μετατροπή είναι το πρόγραμμα του κόμματος. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής

υπογράμμισε με έμφαση ότι το πρόγραμμα, του οποίου οι βασικοί άξονες θα δημοσιοποιηθούν, δε θα γίνει αντικείμενο επεξεργασίας μόνο των κομματικών στελεχών, αλλά «όλου του κόμματος και της κοινωνίας, λαϊκή υπόθεση εν τέλει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατάθεση κειμένων

Όπως αποκάλυψε χθες στην ομιλία του ο κ. Δραγασάκης, το αμέσως προσεχές διάστημα όλα τα κείμενα που έχει εκπονήσει η Επιτροπή Προγράμματος θα τεθούν στη διάθεση όλων των κομματικών οργάνων, θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε να εννοηθεί πως η Κουμουνδούρου θα δεχθεί προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις όχι μόνο από τα στελέχη του κόμματος, αλλά ευρύτερα «από ανθρώπους που πονούν τον τόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έξοδος από τη λιτότητα, όχι μόνο από τα Μνημόνια»

Ο Γιάννης Δραγασάκης επικεντρώθηκε και στη συζήτηση περί προοπτικής εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και απάντησε και σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει νερό στο κρασί του. «Βήμα πίσω δεν έχει γίνει. Η αντίθεσή μας με τα Μνημόνια δεν έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, ε΄ιναι μια αντίθεση στην επιχείρηση καταστροφής της χώρας», δήλωσε και πρόσθεσε πως το ζήτημα δεν είναι μόνο να βγει η χώρα από τα Μνημόνια, αλλά και από την στρατηγική της λιτότητας. «Ακόμη κι αν τελειώσουμε με τα Μνημόνια, τί γίνεται με τη λιτότητα;» διερωτήθηκε, ενώ επικαλούμενος το παράδειγμα της Ιρλανδίας άφησε να εννοηθεί ότι το ένα δεν φέρνει απαραιτήτως το άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα