Καταφύγιο-Στήριξη στις κακοποιημένες γυναίκες

Πρόκειται για ένα κέντρο στήριξης κακοποιημένων γυναικών που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι αναπτύσσουν εθελοντική δράση για την εξάλειψη της γυναικείας κακοποίησης αλλά και μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κακοποίησης. Ο Οργανισμός εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός του «Καταφυγίου Γυναίκας» είναι να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης σε γυναίκες, θύματα κακοποίησης, και να ευαισθητοποιήσει το

ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. Στην κατεύθυνση αυτή, αναπτύσσει και οργανώνει ποικίλες κοινωνικές δράσεις και προγράμματα παρέμβασης με απώτερο σκοπό τη καταπολέμηση του φαινομένου της κακοποίησης εις βάρος των γυναικών και την πρόληψη του.
Κάθε γυναίκα που βιώνει κακοποίηση μπορεί να απευθυνθεί στη γραμμή 2310551041 και το «Καταφύγιο Γυναίκας θα αναλάβει δράση.
Το «Καταφύγιο Γυναίκας» παρέχει

δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Στα πλαίσια της ψυχοκοινωνικής στήριξης οι κοινωνικοί λειτουργοί αντιμετωπίζουν εξατομικευμένα κάθε γυναίκαδωρεάν νομική συμβουλευτική σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση. Η συνάντηση με δικηγόρο πραγματοποιείται στα γραφεία του «Καταφυγίου Γυναίκας». Η νομική συμβουλευτική αποσκοπεί στη παροχή πληροφοριών και στην ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες κινήσεις, το θεσμικό πλαίσιο και εν γένει τα δικαιώματα της εκάστοτε κακοποιημένης γυναίκας.

Εθελοντισμός στο «Καταφύγιο Γυναίκας»
Θεμέλιος λίθος στο όλο εγχείρημα είναι η εθελοντική προσφορά και η οικονομική ενίσχυση από ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν στην εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου.
Ο καθένας μας μπορεί να συμμετάσχει εθελοντικά στο «Καταφύγιο Γυναίκας», ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει είτε με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είτε με ενεργητικότερη συμμετοχή, στηρίζοντας τις κακοποιημένες γυναίκες. Κυρίως, λόγω της φύσεως της Οργάνωσης, οι ειδικότητες σχετίζονται με ψυχοκοινωνικά, νομικά, ιατρικά, τεχνολογικά κι εκπαιδευτικά επαγγέλματα . Ενδεικτικά αναφέρονται οι ψυχολόγοι, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, γραφίστες και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Επίσης εθελοντές μπορούν να γίνουν επαγγελματίες από διάφορα πεδία για να στηρίξουν το έργο και τη λειτουργία του «Καταφυγίου Γυναίκας», ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε εθελοντικά στο «Καταφύγιο Γυναίκας», συμπληρώστε την αίτηση εδώ ή επισκεφτείτε την σελίδα http://www.katafygiogynaikas.org/prostasia/home για περισσότερες πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα