Αισιοδοξία Σαμαρά κόντρα στις δημοσκοπήσεις

Να κερδίσει σε όρους ψυχολογίας τον κρίσιμο χρόνο που χρειάζεται μέχρι τον Απρίλιο και τη διανομή περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος για δεύτερη φορά σε λίγες μόνον ημέρες επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα κερδίσουμε, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, αγαπούν τη χώρα τους, αγαπούν τα παιδιά

τους», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, θα επιστραφούν στον ελληνικό λαό, σε αυτούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυξανόμενη την απόσταση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εμφανίζει δυναμική νίκης ή ανόδου των ποσοστών της αλλά αντιθέτως παραμένει στα όρια των εκλογών του 2012 κάνει τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να αισιοδοξούν πώς η εικόνα μπορεί να ανατραπεί. Και βέβαια η προσπάθεια ενίσχυσης της ψυχολογίας δεν αφορά μόνον στους ψηφοφόρους αλλά και στους ίδιους τους βουλευτές της ΝΔ που δείχνουν έντονα συμπτώματα κόπωσης.

Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια ανατροπής της εκλογικής τάσης δεν θα έχει μόνον το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο κατά πληροφορίες θα μοιραστεί σε δύο δόσεις μία πριν και μία μετά τις εκλογές, αλλά και η εξέλιξη των συζητήσεων συνολικά για το ελληνικό πρόγραμμα και την αποτροπή ενός νέου δανείου.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο κ. Σαμαράς θα ισχυριστεί ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι σε απόσταση αναπνοής και θα επενδύσει σε αυτό προκειμένου να ζητήσει από τους πολίτες να στηρίξουν την κυβέρνηση ώστε να φέρει εις πέρας τη διαπραγμάτευση και να μην διακινδυνεύσουν μία περιπέτεια. «Τους Έλληνες πολίτες, τους ενδιαφέρει να παραμείνουν μέρος της Ευρώπης. Τα δύσκολα είναι παρελθόν, είμαστε κοντά στην ανάκαμψη. Η αντιπολίτευση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση, δεν προσφέρει λύση, ακροβατεί μεταξύ συγκαλυμμένου εξτρεμισμού και λαϊκισμού. Επενδύουν στον φόβο, δεν δίνουν ελπίδα στους Έλληνες πολίτες» είπε, μεταξύ άλλων, χθες ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνοντας ότι « θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε οι εκλογές να γίνουν το 2016. Θα μου πείτε ότι θα πρέπει να εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2015). Πιστεύω ότι ο λαός θα συμφωνήσει σε μία υπερκομματική υποψηφιότητα…»

Keywords
Τυχαία Θέματα