Ξιφούλκησαν Ζήγρας – Οικονομίδης για τον Άκη

11:46 5/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν ο. κ. Βαγγέλης Κατσάνος,ο οποίος είχε επιχείρηση (νυχτερινό κέντρο) στο ισόγειο κτιρίου που φέρεται να είχε αγοράσει η εταιρεία Τορκάσο, πίσω από την οποία βρισκόταν ο κ.Τσοχατζόπουλος. Ο μάρτυρας είπε πως όταν η εταιρεία αυτή αγόρασε το ακίνητο δέχθηκε πιέσεις και πόλεμο για να φύγει από το κτίριο που στέγαζε

την επιχείρησή του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ως μέσο πίεσης χρησιμοποιήθηκαν οι απανωτοί έλεγχοι από το -ΣΔΟΕ και το υγειονομικού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας αρχικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Τορκάσο η λογίστρια του Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, και μετά ήρθε σε επαφή με τον αρχιτέκτονα Αστέριο Οικονομίδη, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, ενώ γενικός κουμανταδόρος ήταν ο Ν. Ζηγρας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα κουτσομπολιά στη γειτονιά έλεγαν από τότε ότι η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αγόραζε ακίνητα στη γειτονιά.

Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε ότι καθυστερούσε να φύγει ο επιχειρηματίας και μου εκμυστηρεύεται ότι στελέχη του ΣΔΟΕ πήγαιναν εκεί για να τον πιέσουν.

Πρόεδρος: Κύριε Ζήγρα εσείς τον πιέζατε;

Ζήγρας: Δεν είχα επαφή με το μάρτυρα. Η Τορκάσο πήρε εντολή να αγοράσει το ακίνητο. Εγώ δεν είχα ενδιαφέρον για το ακίνητο.

Πρόεδρος: Εσείς για τίποτα δεν είχατε ενδιαφέρον, αλλά ήσασταν παντού μπροστά. Τώρα ποιος κρυβόταν ή κρύβεται από πίσω αυτό είναι προς διερεύνηση…

Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε τον πίεζε ή τον πίεζαν, δεν θυμάμαι, για να φύγει. Σαφώς αντιλαμβάνομαι ότι έχει μια πολιτική δύναμη. Είναι ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου.

Ζήγρας: Αντικρούω όλα όσα είπε ο Οικονομίδης. Να μας πει συναντιόμαστε στο δρόμο ή στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου; Εκεί ερχόταν και παρουσία Τσοχατζόπουλου γίνονταν οι συναντήσεις. Γιατί δεν λέτε ότι σας πλήρωνε εκείνος;

Οικονομίδης: Ευτυχώς που ο Τσοχατζόπουλος κατέγραφε σε ημερολόγιο επισκέψεις. Δυο φορές είναι γραμμένο το όνομά μου. Δεν με πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος, με πλήρωνε ο Ζήγρας. Δεν έπαιρνα ούτε μαύρες σακούλες, ούτε τίποτα.

Ο Βλάχος αδειάζει εκ νέου τον Τσοχατζόπουλο, «καίει» Ζήγρα

Τον ισχυρισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου ότι 21 εκατομμύρια δολάρια ,ποσό που θεωρείται μίζα για τα ρωσικά ΤΟΡΜ1, επιστράφηκε κατά ένα μέρος στους Ρώσους πριόνισε με την κατάθεση του ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος. «Επιστροφή χρημάτων γίνεται προς λογαριασμό της Ντουμιλάν στη Ρωσία κι όχι προς την Αντέι . Δεν υπάρχει πουθενά Αντέι . Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σε λογαριασμούς του Ζήγρα έφτασαν 35 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Δεν υπάρχει δε ούτε ένα στοιχείο επιστροφής από το Ζήγρα ούτε ενός ελβετικού φράγκου . Δεν υπάρχει επιστροφή» κατέθεσε ο κ. Βλάχος με βάση έγγραφα της δικογραφίας .

Keywords
Τυχαία Θέματα