Success story η… λιτότητα, λέει ο Σόιμπλε

11:46 5/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, , μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών, υπερασπίστηκε τα προγράμματα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο για

«μεγάλη πρόοδο» στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των χωρών της Ευρωζώνης οι οποίες βρίσκονται σε κρίση. Υποστήριξε ότι Βρυξέλλες και Βερολίνο «λειτουργούν καλά», όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης και πρόσθεσε ότι δίνουν «βοήθεια για αυτοβοήθεια» στα χειμαζόμενα κράτη.

Ο Β. Σόιμπλε

πρόσθεσε ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται στη διαδικασία για επιστροφή στις αγορές εντός του 2014, ενώ η Ισπανία έχει αυξήσει κατά πολύ την ανταγωνιστικότητά της.

Μακριά από την αυτοδυναμία η Μέρκελ

Το επιτελείο της Άνγκελα Μέρκελ χρειάζεται «καλά νέα» από το μέτωπο της ευρω-κρίσης, καθώς η καγκελάριος μπορεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Πέερ Στάινμπρουκ, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν θα αποκτήσει αυτοδυναμία.

Σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild δίνει τους Χριστιανοδημοκράτες στο 39%, ενώ το SPD κερδίζει δύο μονάδες και φθάνει το 27% και οι Πράσινοι αυξάνουν την δύναμή τους κατά μία μονάδα, στο 15%.

Η Αριστερά χάνει μια μονάδα, και πέφτει στο 6%, ενώ εκτός Βουλής μένουν τόσο οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με 4% όσο και οι Πειρατές και η «Εναλλακτική για την Γερμανία»(AfD) που συγκεντρώνουν από 3%.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα