Τριπλό χτύπημα στη Χρυσή Αυγή σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ

Αυτό μάλιστα, προέκυψε –όπως λένε- μετά από επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον ίδιο.

Σημειώνουν δε, ότι η βάση του νέου νομοθετήματος θα είναι το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει αρχικά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό άλλωστε είχε αποτελέσει και τον κορμό της έτερης πρότασης νόμου που κατέθεσε αργότερα από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ

και μετεξελίχθη σε «νόμο Ρουπακιώτη».

Κατά τα λοιπά, σε σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως χθες, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην Χαριλάου Τρικούπη, με την συμμετοχή των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του στο εξής, με το βάρος να πέφτει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Στελέχη του κόμματος, μιλούσαν αμέσως μετά για τον συντονισμό των ενεργειών τους σε τρία επίπεδα:

- Στην πολιτική διαχείριση του θέματος, με το ΠΑΣΟΚ να επιμένει στην ανάγκη συλλογικής δράσης κατά της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας εξ αρχής θετικό σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή σε συνεργασία με άλλα κόμματα και φορείς. Ήδη, σήμερα έχει καλέσει σε συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, δηλώνοντας εμπράκτως την στήριξή του, ενώ παρόμοιες κινήσεις προγραμματίζει για το μέλλον. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, κινητοποιείται και οργανωτικά το κόμμα, λαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών.

- Σε κυβερνητικό επίπεδο, ήδη προγραμματίζεται συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για την Παρασκευή το πρωί και αντίστοιχη συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος, αφενός η θωράκιση του νομοθετικού πλαισίου με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο, αφετέρου οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο σωμάτων ασφαλείας.

- Σε επικοινωνιακό επίπεδο, αποφασίστηκε η προώθηση μέσω των στελεχών, κυβερνητικών και κομματικών, των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την Χρυσή Αυγή, μέσα από την παρουσία τους στα κανάλια και ευρύτερα τα ΜΜΕ. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, είναι τα στελέχη του κόμματος να βγουν δυναμικά μπροστά ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι τα άκρα δεν ταυτίζονται και ότι πρέπει όλο το βάρος να δοθεί στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Την ίδια στιγμή ,το ΠΑΣΟΚ ξεκινά καμπάνια για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, με αφίσες και βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (δείτε το εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=u3pLNOMKyVE ). Με κεντρικό σύνθημα «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση», αλλά και με αφίσες που κάνουν λόγο για «εγκληματική οργάνωση με προκάλυμμα ενός πολιτικού κόμματος» και προειδοποιούν πως «η ανοχή απέναντι στη βία και τη βιαιότητα εξοντώνει και ευτελίζει τη Δημοκρατία», το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εμφυσήσει σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και και τους κοινωνικούς φορείς την ανάγκη να δράσουν από κοινού απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα