Γιατί ο Δαβαράκης εκνεύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μάλιστα, στο «editorial» του νέου εγχειρήματος, ο γνωστός συγγραφέας-στιχουργός Άρης Δαβαράκης αποκάλυψε μόνος του ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν πρότασης που δέχθηκε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον γνωστό δημοσκόπο και στέλεχος της Κουμουνδούρου, Χρήστο Βερναρδάκη.

«Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από εκείνη

τη μέρα που ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σκέφτηκε πως θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ να μου αναθέσουν την δημιουργία ενός site που να είναι κυρίως πολιτιστικό, κοινωνικά πολιτιστικό, με την ευρύτερη έννοια. Να μην ακολουθεί απαραίτητα «κομματικές» πολιτικές και να δηλώνει με τον τρόπο του πως η πολιτική δίνει επιτέλους τον απαραίτητο χώρο για να εκφραστεί το αίσθημα, η αισθητική, ο πολιτισμός, η τέχνη, η κοινωνική αγωνία, οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται μέσα απο την δημιουργικότητα και όχι με εκκωφαντικές κραυγές και ύβρεις, μέσα σε μιαν ευρύτητα που να μας υποχρεώνει να σκεφθούμε ελεύθερα ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί για το κοινό μας μέλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρθηκε αμέσως γι’ αυτή την πρόταση του Χριστόφορου και την άλλη μέρα κιόλας βάλαμε μπρός για την πραγματοποίηση αυτού του site που σήμερα σκάει μύτη και ονομάζεται toportal.gr»., γράφει χαρακτηριστικά ο Άρης Δαβαράκης στο πρώτο κείμενό του, με το οποίο γνωστοποιεί τη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας.

Όμως, η παραδοχή του πως… πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ενόχλησε πολλούς στην Κουμουνδούρου. Αυτοί, μάλιστα, οι ενοχλημένοι, έψαξαν και βρήκαν τί έγραφε στο παρελθόν ο στιχουργός σε ένα άλλο σάιτ, το protagon. Και βρήκαν… διαμάντια, για τα οποία ενημέρωσαν το Neo.

Σε κείμενό του στις 31 Αυγούστου του 2010, με θέμα αν ο Παύλος Γερουλάνος (τότε υπουργός Πολιτισμού) έπρεπε να πάει σε βασιλικό γάμο, ο Άρης Δαβαράκης έγραφε, μεταξύ άλλων: «Εμφύλιος ήταν αυτός, χύθηκαν ποτάμια αίματος και κάποιοι «κέρδισαν» και κάποιοι «χάσανε». Φανταστείτε απλά τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε την βοήθεια των «ξένων δυνάμεων» και είχαν κερδίσει στον Εμφύλιο οι κομμουνιστές. Απλώς σκεφτείτε το λίγο, πού θα βρισκόμασταν τώρα – και τι θα είχαμε περάσει με τα σοβιέτ στο μεσοδιάστημα».

Λίγο νωρίτερα και, συγκεκριμένα, 22 μέρες μετά την εκλογική νίκη του, σε άλλο κείμενό του, ο Δαβαράκης διερωτάτο… «ρε μήπως έγινα ΠΑΣΟΚ» και έγραφε για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Μ’ αρέσει ο Γιώργος. Μ΄αρέσει ο Χρυσοχοϊδης. Μ΄αρέσει που προσπαθεί ο πρωθυπουργός να κόψει τα δεσμά με τούς «παλιούς πελάτες» σ΄όλη την Ελλάδα και να αλλάξει την πολιτκή μας νοοτροπία. Μ’ αρέσει που δεν διορίζονται οι χιλιάδες Πασόκοι που αυτό που περιμένανε ήτανε πάλι θέσεις και υποθέσεις χωρίς καθόλου προϋποθέσεις. Μ΄αρέσει, γαμώτο. Μ’αρέσει».

Ε, τότε του άρεσε ο Γιώργος, τώρα του αρέσει ο Αλέξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα