ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟ FOCUS

Τους λόγους για τους οποίους αθωώθηκαν οι υπεύθυνοι του περιοδικού Focus για το γνωστό εξώφυλλο με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, πριν από λίγο καιρό από την ελληνική δικαιοσύνης εξηγούν στο σκεπτικό της απόφασής τους οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα στο διατακτικό του πολυσέλιδου σκεπτικού της απόφασης που δημοσιεύθηκε αναφέρεται ότι:

«Δικάζει τους κατηγορούμενους ως παρόντες δια πληρεξουσίου τους. Παύει υφ’όρον

την ποινική δίωξη για την πράξη της εξύβρισης και δή : Στην Αθήνα στις 22.2.2010 ο κατηγορούμενος, H. M., ως διευθυντής έκδοσης και αρχισυντάκτης του ως άνω περιοδικού, στο τεύχος αυτού με ημερομηνία έκδοσης και κυκλοφορίας την 22-2-2010 με πρόθεση προσέβαλε την τιμή άλλου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και πιο συγκεκριμένα δημοσίευσε στο εξώφυλλο του περιοδικού φωτογραφία που απεικόνιζε το αρχαιοελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να έχει υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού, χειρονομία, η οποία σε συνδυασμό με τη φράση «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» παραπλεύρως αριστερά της φωτογραφίας, προσβάλλει την τιμή των Ελλήνων στους οποίους απευθύνεται (συλλογική εξύβριση), μεταξύ δε αυτών και τους εγκαλούντες, οι οποίοι εντάσσονται στον κύκλο των προσβεβλημένων Ελλήνων, αφού τους παρουσιάζει ως απατεώνες.

Κηρύσσει την ποινική δίωξη απαράδεκτη για την 1η πράξη και δη:

Στην Αθήνα στους κάτωθι χρόνους με περισσότερες πράξεις τέλεσαν περισσότερα του ενός εγκλήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται από το νόμο και δη:

Α) Με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτων ισχυρίστηκαν δια του τύπου για άλλους ψευδή γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή ή την υπόληψη τους γνωρίζοντας ότι αυτά ήταν ψευδή και ειδικότερα στην Αθήνα, τόπο κυκλοφορίας του εβδομαδιαίου περιοδικού με την επωνυμία «FOCUS» το οποίο εκδίδεται στο Μόναχο της Γερμανίας και κυκλοφορεί επίσης εβδομαδιαία και στην Ελλάδα

1) Οι εκ των κατηγορουμένων Η.Μ., με την ιδιότητα του διευθυντή έκδοσης και αρχισυντάκτη του ως άνω περιοδικού και O. B., S. B., W. E., B. J., A. K., N. M., R. S., F.T, M. Z. και D. B. με την ιδιότητα των συντακτών και αρθρογράφων του ίδιου περιοδικού, την 22-2-2010 αρθρογράφησαν και υπέγραψαν υπό τις σελίδες 120 έως 128 του περιοδικού με αριθμό 08/2010 άρθρο με τον τίτλο «Η χρεοκοπία της Ελλάδας» με το οποίο ισχυρίστηκαν εν γνώσει τους ψέματα για τους Έλληνες πολίτες μεταξύ δε αυτών και για τους εγκαλούντες, Θ. Φ., Α. Φ., Α. Π., Β. Μ., Σ. Α. και Χ. Χ. ενώπιον τρίτων και δη σε αόριστο αριθμό αναγνωστών του περιοδικού αυτού, οι οποίοι ανέγνωσαν το άρθρο τα κάτωθι γεγονότα, ήτοι

α) ότι η πληρωμή τακτικά των φόρων είναι σκέψη απεναντίας ξένη προς τον ελληνικό λαό (σελ. 120 του δημοσιεύματος),

β) ότι οι Έλληνες έχουν κατευθύνει τη ζωή τους ανάμεσα στη «μαύρη εργασία», στη φοροδιαφυγή και στο «φακελάκι» («fakelaki») και ότι η δωροδοκία, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή έχουν φανερά διαποτίσει τη σάρκα και το αίμα των Ελλήνων (σελ. 125).

2) Οι εκ ΤΩΝ κατηγορουμένων, H. M., με την ιδιό

Keywords
Τυχαία Θέματα