«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΧΑΖΟΥΝ»

10:45 3/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Είναι αστείο και επικίνδυνο να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση με τις αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή με τις ψυχροπολεμικές αντιλήψεις της ΝΔ», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προτάσσει ως λύση την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί και πάλι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι αναδεικνύουν «ένα σκηνικό τεχνητής πόλωσης και ακυβερνησίας». Ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «η τυφλή και αδιέξοδη πολιτική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά, μια επιλογή που διχάζει την κοινωνία και οδηγεί τη χώρα εκτός ευρωπαϊκών διαδικασιών».

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα λειτουργήσει ως συμπλήρωμα μιας πλειοψηφίας στήριξης ή ανοχής της κυβέρνησης, αλλά ως εγγυητής και καταλύτης της μόνης εθνικής στρατηγικής» και τονίζει πως «η χώρα δεν κυβερνιέται ούτε με 18% ούτε με 25% ούτε με 50% του εκλογικού σώματος. Ούτε με 120 ούτε με 151 ούτε με 180 έδρες. Χρειάζεται μια πανεθνική κινητοποίηση».

Επιβεβαιώνει δε ότι πρόθεση του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είναι να κάνει άνοιγμα στη ΔΗΜ.ΑΡ. και όμορες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας περιγράφει «ένα κόμμα σύγχρονο, δημοκρατικό, συλλογικό, ανοικτό στην κοινωνία, χωρίς μηχανισμούς και παραγοντισμούς, στο μέσον του πολιτικού φάσματος, διεκδικώντας και πάλι να γίνει ο εκφραστής της πλειοψηφίας των Ελλήνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα