«Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΓΟ»

10:00 3/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Οξύτατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, για να λεηλατήσουν τη χώρα στη συνέχεια».

Σε

συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως «η Ευρώπη αλλάζει και θα ήταν έγκλημα να χάσουμε, ύστερα από τόσες θυσίες την ευκαιρία που άρχισε να προβάλλει. Δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα το ευρωομόλογο. Αν εμείς έχουμε καταγγείλει εν τω μεταξύ τη δανειακή σύμβαση, δε θα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει μπλέξει την πολιτική με το τζόγο, εκφράζει την ανευθυνότητα χωρίς όρια» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκπροσωπεί τις εμμονές και ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα ως εδώ».

Και προσθέτει: «Να μην ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει η διαδικασία αποπομπής μας από την ευρωζώνη. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε. Και αν υπήρχε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, τότε προτού αντιδράσουν οι δανειστές μας θα αντιδρούσαν οι αγορές. Και εκεί δεν υπάρχει ούτε “σκληρή διαπραγμάτευση, ούτε μπλόφα”. Εκεί, “χάνεται η μπάλα” από όλους».

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι η θέση του είναι υπέρ ενός ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος με συμμετοχή και τεχνοκρατών και θέτει ως προϋπόθεση συνεργασίας με άλλες δυνάμεις, όσους δέχονται την επιδίωξη «να εξαλείψουμε το έλλειμμα, αλλάζοντας την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και παραμένοντας στο ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα