Το μήνυμα της Δούρου

08:07 3/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Παρά τις πιέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί επέμειναν στο «όχι» μέχρι τέλους, προκαλώντας τη μήνιν πολλών άλλων, που δεν αξιολογούν ως πρώτες τις προσωπικές τους στρατηγικές. Μία εξ αυτών και η υποψήφια, πλέον, περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία αν και ήταν προσηλωμένη στην κεντρική πολιτική σκηνή, αποδέχθηκε –από το Στρασβούργο, όπου βρισκόταν- την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή, πήρε το αεροπλάνο

από το Στρασβούργο, ήρθε στην Αθήνα, μετέβη κατευθείαν στην Κουμουνδούρου που συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία και ανέλαβε να διεκδικήσει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Δύο ημέρες, μετά, δηλαδή χθες, η Δούρου έστειλε μήνυμα προς όλους τους «απρόθυμους» κορυφαίους, από βήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: «Κανείς από εμάς δεν έχει την πολυτέλεια της επιλογής της θέσης που θα μπει στη μάχη… χωρίς υστεροβουλίες χωρίς κανείς να περιμένει το ‘όταν’ και το ‘θα’. Ένας είναι ο στόχος να πέσει η κυβέρνηση. Πρέπει να πάμε παραπέρα χωρίς προσωπικές στρατηγικές γιατί είμαστε όλοι στρατιώτες. Οι 14 υποψηφιότητες είναι υποψηφιότητες ελπίδας και ανατροπής δημοκρατίας κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης δεν μας μένει άλλος δρόμος από τη νίκη να μη λείψει κανείς από αυτή τη μάχη», είπε, μεταξύ άλλων, η Δούρου, «καρφώνοντας», προφανώς, ορισμένους που ήθελαν να… επιλέξουν τη θέση από την οποία θα δώσουν τη μάχη. Μάλιστα, γι’ αυτούς τους συγκεκριμένους, υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη φράση στην αργκό των κομματικών διαδρόμων της Κουμουνδούρου: είναι εκείνοι που πάσχουν από το… «σύνδρομο του εν αναμονή υπουργού».

Keywords
Τυχαία Θέματα