Η ώρα των Ελβετών εισαγγελέων για τις χρυσές μίζες – Απολογείται ο Τσοχατζόπουλος

07:52 3/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Εκεί, που το Πάσχα του 2012 έδωσε την πρώτη μεγάλη δικαστική μάχη για την υπόθεση με τις μίζες στην προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί των ημερών του στο ΥΕΘΑ. Μόνο που αυτή τη φορά ο πρώην Υπουργός θα έρθει αντιμέτωπος με την ελβετική δικαιοσύνη. Ήδη από χθες έφτασαν στη χώρα μας οι Ελβετοί εισαγγελείς που θα τον ανακρίνουν, καθώς και εκείνοι με τη σειρά τους διενεργούν αυτοτελή δικαστική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Έχουν μάλιστα στείλει και σχετικό ερωτηματολόγιο, ώστε ο υπό εξέταση κατηγορούμενος να γνωρίζει το στίγμα της ανάκρισης που θα διεξαχθεί και τις προθέσεις των ξένων δικαστών που θα τον ανακρίνουν. Αύριο το πρωί λοιπόν, ο πρώην Υπουργός θα μεταχθεί στο κτίριο 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα των Ελβετών, ενώ παρόντες στη διαδικασία θα είναι και οι Έλληνες ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, οι οποίοι χειρίζονται τρεις δικογραφίες για τις προμήθειες των εξοπλιστικών που είναι τα γερμανικά υποβρύχια, τα TOR M -1 και τα ASRAD .

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστικούς λειτουργούς, ύστερα από την απολογία- ποταμό του Αντώνη Κάντα, ο οποίος επέστρεψε τα λεφτά από τις μίζες που ομολόγησε ότι εισέπραξε μοιράζοντας ρόλους σε γνωστά και άγνωστα στην ελληνική δικαιοσύνη πρόσωπα.

Και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος ετοιμάζεται για την συνάντηση με τους Ελβετούς εισαγγελείς σήμερα θα εξεταστεί ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το ελληνικό δικαστήριο σε ποινή 6 ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι από την επόμενη της καταδίκης του είναι και πάλι ελεύθερος.

Οι ανακριτές έχουν επίσης διαβιβάσει εκτενές ερωτηματολόγιο στον κατηγορούμενο και έχοντας υπόψη τους τη στάση που τήρησε απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη , ευελπιστούν ότι θα συνεργαστεί δίνοντάς τους στοιχεία που μπορούν να φανούν χρήσιμα και στην Ελβετική δικογραφία.

Ο Νίκος Ζήγρας θα εξεταστεί επίσης υπό την παρουσία των Ελλήνων δικαστών , οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνές τους καλώντας πρώην στρατιωτικούς να απολογηθούν ,με βάση την απολογία του εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας ΑTLAS Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος έχει κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα στην στρατιωτική ιεραρχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα