ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ

Μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουα έπεσε χθες, ύστερα από 36 χρόνια διαδρομής στο χώρο της δικαιοσύνης, η αυλαία για τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο, για τον οποίο η τύχη και επιφύλαξε να φτάσει μέχρι το ύπατο αξίωμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις Βρυξέλλες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι υπουργοί

Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, Εσωτερικών Αντ. Μανιάτης, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής «Κυβέρνησης Πικραμμένου» (Πετρ. Μολυβιάτης, Π. Αποστολίδης, Φρ. Φραγκούλης, Χ. Γεραρής, Ελ. Οικονόμου, Χ. Κίττας, Ευφροσύνη Κιάου, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Αντ. Αργυρός κ.λπ.), ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, οι τέως υπουργοί Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Γιαν. Παπαθανασίου, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης Ι. Ιωαννίδης και Ν. Κανελλόπουλος, η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και Ι. Τέντες, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος κ.λπ.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο ιστορικό μεταίχμιο, το παλιό πνέει τα λοίσθια και το νέο δεν έχει ακόμη γεννηθεί» και προσέθεσε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των νεότερων γενιών, τη φυσιογνωμία μας ως κοινωνία αλλά και τον προσανατολισμό μας ως χώρα. Να στηρίξουμε την πατρίδα μας για να καταφέρει να βγει ξανά στο φως, πιο αισιόδοξη, με περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και στους δημοκρατικούς θεσμούς, περισσότερο σεβασμό από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, περισσότερη ατομική και συλλογική αυτογνωσία. Αλλά κυρίως με περισσότερη Δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός προς την πολιτική ηγεσία και όλους τους παριστάμενους.

Με ξεχωριστό τρόπο, όπως ξεχωριστή και ιδιαίτερη ήταν η πορεία του στο χώρο της Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στους συναφέλφους του ο κ. Πικραμμένος επισημαίνοντας: «Θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι στην ιδιαίτερη ελληνική πραγματικότητα, η «μητέρα» των προβλημάτων παραμένει η κοινωνική ανισότητα. Αρκετοί από τους νόμους μας δυστυχώς δεν προάγουν ούτε προασπίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είμαστε στην πράξη όλοι «ίσοι απέναντι στο νόμο»».

Από τους φόρους που πληρώνουμε, τις υπηρεσίες που μας παρέχει το κράτος, μέχρι την πολυνομία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, την ασυλία ομάδων συμφερόντων και προσώπων, την περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών και πόλεων, τις ασύμμετρες κοινωνικές δαπάνες και τα υπέρογκα κόστη της υγείας, τη βία την εγκληματικότητα, την ανασφάλεια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τη βαθιά οικονομική κρίση, συνθέτουν ένα εξαιρετικά προβληματικό σκηνικό και θέτουν τη χώρα μας μπροστά σε έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο: μια βαθιά και επικίνδυνη κρίση ανομίας».

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στο μεγάλο αγκάθι της βαθιάς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρ

Keywords
Τυχαία Θέματα