ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Τουλάχιστον 121 πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας τα οποία χρησιμοποιούνταν από μαθητές προκειμένου να απαλλαχθούν από τις γραπτές εξετάσεις εξέδωσαν τρεις γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά έχουν κατατεθεί σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής και φέρονταν ότι εκδίδονταν από τα Νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο».

Έχει ήδη σχηματισθεί

δικογραφία, σε βάρος των τριών ημεδαπών γυναικών. ηλικίας 73, 54 και 48 ετών από την υπηρεσία  Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το υλικό της δικογραφίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία, από τον Οκτώβριο του 2011, μετά από προανακριτικό υλικό, που αφορούσε την διαπίστωση ενός πλαστού πιστοποιητικού δυσλεξίας, που φέρονταν να έχει εκδοθεί από το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης».

Πενήντα εννέα από αυτά τα ιατρικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δυσλεξίας, φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», με πλαστογραφημένες τις υπογραφές των ιατρών και των Διοικητικών Διευθυντών και Υποδιευθυντών. Οι υπόλοιπες εξήντα δυο  ιατρικές βεβαιώσεις – εκθέσεις δυσλεξίας φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», χωρίς πρωτόκολλο ή με πρωτόκολλο άλλων ασθενών, ενώ σε άλλα πιστοποιητικά οι ιατροί δεν αναγνωρίσαν την υπογραφή τους.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα,  η 73χρονη είχε τον κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση και έκδοση των περισσοτέρων πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας.

Η 73χρονη είναι συνταξιούχος του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», ενώ διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας σε προάστιο της Αττικής και έπειτα από τη συνταξιοδότηση της, στο τέλος του 2006, παρέμεινε για ένα εξάμηνο ως συνεργάτης στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, οπότε εξέδιδε πιστοποιητικά δυσλεξίας, είτε αυτοτελώς, χωρίς να έχει δικαίωμα, είτε πλαστογραφώντας την υπογραφή της αρμόδιας Ψυχολόγου για την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών.

Μετά  την αποχώρηση της από το Νοσοκομείο συνέχιζε να καταρτίζει πιστοποιητικά, συνεργαζόμενη με τη 48χρονη, η οποία ήταν γραμματέας στο αρμόδιο Τμήμα για την έκδοση τέτοιων παραστατικών του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και την 56χρονη – ψυχολόγο του ιδίου Νοσοκομείου.

Επιπλέον προέκυψε ότι προέβαινε στην έκδοση των πιστοποιητικών είτε έναντι αμοιβής από 300 έως 900 ευρώ, είτε χωρίς αμοιβή στους πελάτες του κέντρου λογοθεραπείας της, για να διατηρεί την πελατεία της.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αξιολογήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους ζητούσαν και  ελάμβαναν τα πιστοποιητικά, καθώς σε πολλές περιπτώσεις φέρεται ότι ζητούσαν νόμιμα πιστοποιητικά και δεν γνώριζαν ότι παραλάμβαναν πλαστογραφημένα .

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας, καθώς και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να προβούν στις δικές τους ενέργειες, δεδομένου ό

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ,chorigousan plasta pistopoiitika dyslexias, mathites