Την πόρτα της ανάκρισης για την Χ.Α κλείνει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η αυλαία της ανακριτικής διαδικασίας , που άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο,πέφτει σήμερα. Και όπως όλα δείχνουν η τελευταία απόφαση που θα λάβουν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου κσι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος θα συνδέεται άμεσα με την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως είναι γνωστό, ο εν λόγω βουλευτής ήταν μεταξύ

εκείνων που είχαν συλληφθεί στην πρώτη φάση της ανάκρισης , διώχθηκε για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Αυτή τη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις για ένα διαφορετικό κακούργημα , που αφορά σε παράνομη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Αδίκημα που ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει , εντάσσοντάς το στον κύκλο των πολιτικών διώξεων.

Η απόφαση της δικαιοσύνης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον , καθώς ,όπως φανεί μέχρι τώρα, δικαστές και εισαγγελείς δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο όλους τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Και παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν ένα κοινό κατηγορητήριο , εν τούτοις άλλοι είναι στη φυλακή, άλλοι σε κατ΄οίκον περιορισμό και άλλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κρίσιμη είναι τέλος και η απόφαση των δικαστών για τον Νίκο Μίχο, ο οποίος απολογήθηκε χθες και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω της διαφωνίας ανακριτριών και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση.

Έτσι, τώρα οι δικαστές του Εφετείου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν αν τελικά παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό, όπως είπε ο εισαγγελέας Ντογιάκος, ή αν θα συλληφθεί και θα πάει στη φυλακή, όπως είπαν οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα