Τιμές ακινήτων, κόκκινα δάνεια και απεργίες στο επίκεντρο

Ερωτηθείς σχετικά με τις φήμες που θέλουν την τρόικα να πιέζει στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών ακινήτων, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης, υποστήριξε (Alpha 9,89) ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ συνεπή στάση όλα αυτά τα χρόνια.

Θυμίζοντας ότι όλοι οι νόμοι που προστατεύουν την πρώτη κατοικία, ήτοι το σπίτι των μεσαίων και φτωχών νοικοκυριών, έγιναν επί κυβερνήσεως

ΠΑΣΟΚ, πήγε ένα βήμα παραπέρα. «Θα πρέπει να υπάρξει μία συντεταγμένη πορεία ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων και το ξεπούλημα της ιδιοκτησίας το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα», είπε, παραπέμποντας στο πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τα κόκκινα δάνεια.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων στο μέλλον, ότι το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα υιοθετήσει τέτοιες λογικές.

Το θέμα των κόκκινων δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο και της χθεσινής συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια λίγο αργότερα να υποστηρίζει ότι τον επόμενο μήνα θα έχει διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο για τη ρύθμισή τους.

Στην συζήτηση που προηγήθηκε μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να πήγε ένα βήμα πιο πέρα, ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και αν αυτό πηγαίνει πέραν από το πλαίσιο της ΤτΕ, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη οι τράπεζες να συμβάλουν στην πραγματική Οικονομία, βοηθώντας στην ρευστότητα και την στήριξη επιχειρήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί φιλολαϊκό, καθιστώντας εαυτόν τον εν τοις πράγμασι προοδευτικό πόλο της κυβέρνησης ενόψει εκλογών, η Χαριλάου Τρικούπη εναντιώθηκε επισήμως και στα σενάρια περί αλλαγών στον νόμο για τις απεργίες.

«Δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος αυτός που προστατεύει πραγματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων», λένε στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας την αντίθεσή τους και την κατηγορηματική άρνηση που θα εκφράσουν σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο θέμα. Επικαλούμενοι, άλλωστε τα προβλήματα που ήδη εμφανίζονται και είναι μεγάλα στην αγορά εργασίας στην χώρα, τονίζουν την ανάγκη προστασίας του «προοδευτικού νομοθετικού πλαισίου» για το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα