«Τα πρώτα τους κτίρια» στο Μέγαρο Μουσικής

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Μεγάρου και της ΑΓΕΤ Ηρακλής-Lafarge που έχει σκοπό να αναδείξει τα νέα ελληνικά αρχιτεκτονικά ταλέντα (Greek Architectural Talent – GREAT).

Το Great 2013 ξεκίνησε ως αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με σκοπό να δώσει την πρώτη εμπειρία συμμετοχής σε διαγωνισμό στους απόφοιτους των αρχιτεκτονικών σχολών του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η διαδικασία συγκέντρωσε 470 συμμετοχές και τα μέλη της κριτικής επιτροπής αρχιτέκτονες Νίκος Κτενάς, Μανουέλ Αϊρες Ματέους και Χοσέ Σέλγας ξεχώρισαν 41 διπλωματικές

και μεταπτυχιακές εργασίες που καλύπτουν το διάστημα της τελευταίας πενταετίας.

«Τα Πρώτα τους κτίρια», εξηγεί ο επιμελητής της έκθεσης αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης, εκτίθενται με τη μορφή μακέτας . «Ως χειροποίητο έργο οι μακέτες είναι σημαντικές καθώς είναι η πιο άμεση διατύπωση ενός κατασκευαστικού ταλέντου, που διασφαλίζει ότι και τα υλοποιημένα κτίρια του φοιτητή θα διαθέτουν εξίσου σχολαστικές λεπτομέρειες».

Η έκθεση «Great 2013-Τα πρώτα τους κτίρια » παρουσιάζεται στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκεί θα εκτεθούν 31 διπλωματικές και δέκα μεταπτυχιακές εργασίες που αφορούν κυρίως κτίρια μεγάλης κλίμακας, δημόσια κτίρια, μουσεία και πολιτιστικούς χώρους. Οι νέοι αρχιτέκτονες προέρχονται από πέντε σχολές αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και εννέα από την Αμερική, τον Καναδά και την Ολλανδία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Great 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα