ΣΥΡΙΖΑ κατά ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλου

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου είχαν αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να επενδύσουν πολιτικά επί του συγκεκριμένου θέματος και να αναδείξουν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, εδώ και ημέρες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φλερτάρει με την ιδέα κατάθεσης πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ιδιαίτερα αν αποδειχθεί ότι η μία λίστα με την άλλη είναι διαφορετικές. Συν τοις άλλοις, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι, αν τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

(ξανα)μπεί στη δίνη ενός σκανδάλου φοροαποφυγής μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξεφύγουν εκτός ελέγχου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κυβερνητική σταθερότητα.

Ενόσω, λοιπόν, σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για το θέμα και με τη νέα «λίστα Λαγκάρντ» να έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει… με το όπλο παρά πόδα, στοχοποιώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ανοιχτή κόντρα

Από χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και «έναν λόγο παραπάνω», όπως τονίζει στο matrix24.gr κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να στοχοποιεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο: ο λόγος για την επιθετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο πρόεδρος του κόμματος καταλογίζει στην Κουμουνδούρου «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων» και κατηγορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως «αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες» και πως «χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων».

Ενδεικτική των… άγριων προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Η Κουμουνδούρου στοχοποίησε ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ». «Είναι καλύτερα να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο προκάτοχός του, σχετικά με τη διαχείριση και την απόκρυψη της λίστας, αντί να καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς», πρόσθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, χρεώνοντας στον κ. Βενιζέλο… περίσσιο θράσος. «Το θράσος του κ. Βενιζέλου περισσεύει, ως απόρροια της αλαζονικής συμπεριφοράς του, των “παλιών καλών ημερών”. Οι ευθύνες είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο ίδιος, θα αποδοθούν σε όλους», κατέληξε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι, προκειμένου να βγει από το κάδρο των ευθυνών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε θα διστάσει να ρίξει την πολιτική ευθύνη στον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και στον τέως ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης δεν έκρυψε χθες τις δεύτερες σκέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει νέα “γραμμή” για την συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. “Φταίει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά όχι ο Βενιζέλος”! Θα καταρρεύσει κι αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα