ΣΥΡΙΖΑ: «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν, μετά τη συνάντησή τους. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε βολές κατά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη σύσκεψη των αρχηγών που διεξήχθη το μεσημέρι.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Η στρατηγική σύμπλευσης της κυβέρνησης με τον χρεοκοπημένο ευρωπαϊκό

νεοφιλελευθερισμό συνιστά έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, ενώ διαλύει και την Ευρωζώνη», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ζοζέ Μπαρόζο. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επανέλαβε στον κ. Μπαρόζο τη δέσμευση της κυβέρνησής του στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου, σε νέα μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και του δημόσιου πλούτου» και η ανακοίνωσή του κατέληξε ως εξής: «Η επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος και τη δημιουργία αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ με απευθείας δανεισμό των κρατών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση».

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει μύδρους κατά του πρωθυπουργού, αλλά και των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζοντάς τους ως «εκτελεστικούς λογιστές», οι οποίοι «αφού προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση της τρόικας απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης». «Όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη  συνισταμένη της κυβέρνησης. Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών. Ο στόχος περί «επιμήκυνσης» της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι συνώνυμος με την επιμήκυνση της λιτότητας,  η «επαναδιαπραγμάτευση» και τα «ισοδύναμα μέτρα»  δεν είναι τίποτα άλλο παρά λέξεις κενές περιεχομένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι αναμασούν υποκριτικά», συνέχισε η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τα τρία κόμματα πως «είναι υπόλογοι προς τον ελληνικό λαό για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής».

Keywords
Τυχαία Θέματα