«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Μπαρόζο στην Ελλάδα. «Η θέση σας είναι στην Ευρωζώνη αρκεί να τηρήσετε τις υποχρεώσεις σας» το μήνυμά του στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μήνυμα στήριξης της Κομισιόν προς την Ελλάδα απέστειλε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής

οικογένειας και της Ευρωζώνης.

Παράλληλα εξέφρασε την πίστη του ότι η χώρα μας θα παραμείνει στο ευρώ, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί κάτι για το οποίο, όπως είπε, τον διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ήταν η απάντηση του προέδρου της Κομισιον στις απειλές που εξαπολύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για αποπομπή της χώρα από την Ευρωζώνη, άλλωστε ο ίδιος ο Μπαρόζο αναγνώρισε ότι «κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι».

Νωρίτερα στη δική του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισημάνει προς τον κ. Μπαρόζο την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις που δυσκολεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας να πιάσει τους στόχους της.

Ο κ.Σαμαράς ανέλυσε στον Πορτογάλο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής όλες τις άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η χώρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και ο Μπαρόζο από την πλευρά του ανταπέδωσε δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη νέα ελληνική κυβέρνηση και κάνοντας ονομαστική αναφορά όχι μόνο στον Α. Σαμαρά αλλά και στους Βενιζέλο, Κουβέλη.

Διαβάστε επίσης:

ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα