ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

15:50 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών η επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ανέρχεται στα 97 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής και είναι το ίδιο με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο είναι μειωμένο κατά 38 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο.

Σε σχέση με τη διάθεση του ποσού των 35 εκατ. ευρώ, έναντι της τέταρτης δόσης των οφειλών του

δημοσίου προς τους δήμους της χώρας, ύψους περίπου 214 εκατ., αυτό θα γίνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τις προσεχείς ημέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το σχετικό ποσό συμφωνήθηκε να αποδοθεί στους δήμους κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη απάντηση ούτε από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ούτε και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αν θα συνεχιστεί η απόδοση της τέταρτης δόσης των παρακρατηθέντων και τους επόμενους μήνες. Η κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, είναι η απόδοση των 2,7 δις ευρώ σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα