ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ DESIGN

07:30 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται, δρουν και πράττουν κόντρα στα προγνωστικά.

Αρχιτεκτονική και design. Δυο έννοιες που μπορεί σε κάποιους να μοιάζουν άψυχες και χωρίς σπουδαίο νόημα, όμως είναι στ’ αλήθεια απολύτως καθοριστικές για την καθημερινότητα και τη ζωή.

Μπορεί η αρχιτεκτονική να κάνει τη ζωή καλύτερη και την καθημερινότητα πιο πράσινη λοιπόν; Μπορεί το παλιό να αλληλεπιδράσει με το καινοτόμο, δημιουργώντας αστικά περιβάλλοντα βιώσιμα για το σύγχρονο άνθρωπο; Έπειτα από τρεις εκθέσεις, δύο συνέδρια και πέντε

εργαστήρια στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, στην ΑΣΚΤ και σε δημόσιους χώρους, οι δράσεις «Against All Odds» με το θέμα «Ηθική/Αισθητική» ολοκληρώνεται με μια έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η αρχιτέκτονας Λίνα Στεργίου –ψυχή του αστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού 4LifeStrategies- και ο Γάλλος σπουδαίος ψηφιακός καλλιτέχνης Μορίς Μπεναγιούν εμπνέονται και δημιουργούν ένα εικαστικό τρισδιάστατο διαδραστικό περιβάλλον το οποίο αποσκοπεί στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ενημέρωσή τους σχετικά με τον οικολογικό κτιριακό και τοπιακό σχεδιασμό στον Ελλαδικό χώρο με τις κλιματολογικές και πολιτιστικές του ιδιαιτερότητες που αυτός έχει. Ψηφίδες αυτής της πρωτότυπης έκθεσης δημιουργούν δραστήρια αρχιτεκτονικά γραφεία της Ελλάδας (dARCHstudio Ελίνα Δρόσσου, Doxiadis+, ΚΑΠΕ – Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Αλέξανδρος Μποφίλιας, Σόλων Ξενόπουλος Ελένη Χατζηνικολάου Αρχιτέκτονες, elandscape – Ε. Παγκάλου & Συνεργάτες, Κοκκίνου + Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες, LS/Architecture & Strategies Λίνα Στεργίου) που αποδεικνύουν με τη δουλειά τους πως ένας πιο πράσινος και άρα πιο βιώσιμος κόσμος είναι εφικτός.

INFO: Στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, εισιτήρια 7 & 5 (φοιτητικό) ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα