ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΚΗ

Μετά τη σύζυγο και την κόρη του πρώην Υπουργού και η τέως σύζυγός του προσέρχεται σήμερα στα δικαστήρια ως κατηγορούμενη και μάλιστα για κακούργημα , που είναι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με την ίδια ιδιότητα θα περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου και ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, πρώην γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος . Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή με βάση τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο αρχείο του προφυλακισμένου πρώην Υπουργού

από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει ότι μετ ΄επιτάσεως ο Ακης Τσοχατζόπουλος του ζητούσε να του επιστρέψει πίσω μεγάλα χρηματικά ποσά. Στον ρόλο του ίδιου κατηγορούμενου έχει αναφερθεί στην συμπληρωματική του απολογία και ο εξάδερφος του Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Τον κατάλογο των νέων κατηγορουμένων συμπληρώνουν οι Νίκος; Κραταζάς, ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Ιανός ,ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο Φώτης Αρβανίτης. Ωστόσο, λόγω της βαρύτητας της κακουργηματικής πράξης που αντιμετωπίζουν όλοι οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Οι απολογίες των νέων κατηγορουμένων μαζί με τις συμπληρωματικές των ήδη εμπλεκομένων έρχονται να συμπληρώσουν το ανακριτικό παζλ δείχνοντας ότι η δικαστική έρευνα γι΄αυτή την πτυχή των έκνομων δραστηριοτήτων που αποδίδονται στον πρώην Υπουργό φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών η εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο υπολογίζεται στις αρχές του χρόνου. Το ερώτημα που κανένας- εκτός από τους ίδιους δικαστές – δεν μπορεί να απαντήσει είναι αν κάποιος από τους προφυλακισμένους αφεθεί ελεύθερος μέχρι τότε καθώς και ποια θα είναι η ποινική μεταχείριση των νέων κατηγορουμένων΄μετά την απολογία τους στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα