«ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ!»

Να σταματήσει να επεκτείνει τον παγκόσμιο στόλο κάλεσε το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας ο πρόεδρος της Cosco, Γουέι Τζιαφού. 

Ο Πρόεδρος της Cosco, Γουέι Τζιαφού, στο πλαίσιο των εργασιών του World Shipping Summit 2012 στην Κίνα, προσπαθώντας να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία και ιδιαίτερα από την υπέρ-προσφορά πλοίων αλλά και την αύξηση του μεγέθους των πλοίων δήλωσε πως η ανάκαμψη της αγοράς είναι απίθανο να συμβεί μέσα στα επόμενα δύο η τρία

χρόνια και κάλεσε το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας να επικοινωνήσει και να σταματήσει να επεκτείνει τον παγκόσμιο στόλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοινώσεις του China State Shipbuilding Corporation, το 50% των ναυπηγείων θα κλείσει τα επόμενα 2-3 χρόνια, ενώ τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το China Association of National Shipbuilding Industry, οι παραγγελίες για το 2012 ανέρχονται στους 11,64 εκατομμύρια τόνους δηλαδή παρουσίασε μείωση κατά 50,7% από το 2011. Αντίστοιχα, οι συνολικές παραγγελίες πλοίων προς παράδοση, από προηγούμενα έτη μέχρι σήμερα, είναι στους 123,48 εκατομμύρια τόνους, παρουσιάζοντας μία μείωση κατά 29,9% από τον προηγούμενο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα