ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ 30.000 ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Η μείωση στις τιμές που πουλιέται το «πράσινο» ρεύμα και η απαγόρευση νέων αιτήσεων για οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο απειλεί να τινάξει στον αέρα τις εταιρείες του κλάδου.

Του Θοδωρή Παναγούλη

Όπως υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μελετητών Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών «Ήλιος», οι πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ οδηγούν στην ανεργία περίπου 30.000 νέους επιστήμονες και τεχνικούς, που μέχρι τώρα ασχολούνταν με τα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, τα οικιακά φωτοβολταϊκά είχαν

μέχρι σήμερα εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις στην περιφερειακή οικονομία της χώρας μας και πρέπει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξή τους. Ο Σύνδεσμος προτείνει:

• Την αναστολή των αποφάσεων του Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου και της Ρ.Α.Ε για τον τομέα που αφορά τα οικιακά φωτοβολταϊκά και την έναρξη διαλόγου με τους πραγματικά εμπλεκόμενους ώστε να βρεθεί μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

• Η παραγωγή ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκών να παραμείνει σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται προνόμιο του οικιακού καταναλωτή, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του μέσου Έλληνα επιχειρηματία και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

• Οι μεγάλοι όμιλοι, εγχώριοι και ξένοι, που έχουν πρόσβαση στο φθηνό χρήμα, αλλά και σε πολύ φθηνό μηχανολογικό εξοπλισμό, να συμβάλουν οικονομικά, ως προϋπόθεση για την επένδυσή τους, στην αναβάθμιση του δικτύου, και όχι να καταλαμβάνουν προνομιακά την χωρητικότητα του μικρομεσαίου τοπικού επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα