Στον Άρειο Πάγο το χαράτσι της ΔΕΗ

Σε πρώτο στάδιο συζητείται η αίτηση αναστολής της΄επίμαχης απόφασης, μέχρις ότου οι αρεοπαγίτες κρίνουν την αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το ελληνικό δημόσιο εκπροσωπούμενο από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Βασικός ισχυρισμός του δημοσίου είναι ότι η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του,γιατί θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων

για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος του επιβάλλουν.

Αυτή όμως η αδυναμία είσπραξης έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δημοσίου πάντα, να υπάρξει: Απώλεια δημοσίων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, ελλειμματικός προϋπολογισμός. Προσθέτει δε, ότι υπάρχει προφανής κίνδυνος ανεπανόρθωτης ή αλλιώς δυσχερώς επανορθώσιμης βλάβης του ελληνικού Δημοσίου. Η βλάβη αυτή ανάγεται στο ότι η εξεύρεση ισοδύναμου χρηματικού ποσού προς το μη εισπραχθέν ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων (1 τρις ευρώ) από άλλες πηγές με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα