Στο «μικροσκόπιο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου Τσοχατζόπουλος και Αναστασιάδης

Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διον. Λασκαράτου για καταλογισμό των χρηματικών ποσών στα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι η ακροαματική διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο είναι σύντομη και τυπική καθώς οι δικηγόροι των ελεγχόμενων προσώπων καταθέτουν τις απόψεις τους με γραπτά υπομνήματα.

Σύμφωνα με το νόμο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε περίπτωση ανακριβών δηλώσεων «εις βάρος του ελεγχόμενου

καταλογίζεται χρηματικό ποσό ίσης αξίας με το περιουσιακό όφελος, το οποίο απέκτησε ο ίδιος, ο/η σύζυγός του ή ανήλικο τέκνο του, εφόσον η προέλευση του περιουσιακού οφέλους δεν δικαιολογείται». Επίσης, αναφέρει η νομοθεσία ότι ο «καταλογισμός γίνεται υπέρ του Δημοσίου από το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».Ανάλογη διαδικασία καταλογιστικής πράξης εκκρεμεί και σε βάρος του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα