Τον Ιανουάριο αποφασίζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που μετείχε στη σύσκεψη του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, σε γραπτή δήλωσή της ύστερα από την ολοκλήρωση του, ανέφερε ότι θα προτείνει την εκταμίευση του μεριδίου της δόσης που αναλογεί στο Ταμείο, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Χαιρετίζω την απόφαση του Eurogroup να υποστηρίξει την επιχείρηση επαναγοράς ομολόγων για την Ελλάδα, τις διαβεβαιώσεις του να παράσχει περαιτέρω ελάφρυνση από

το χρέος, εάν είναι απαραίτητο, και με την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ.

Συμπλήρωσε δε ότι: «Αυτά τα βήματα θα εξασφαλίσουν την υποχώρηση του ελληνικού χρέος αναλογικά με το ΑΕΠ στο 124% έως το 2020 και σημαντικά κάτω του 110% έως το 2022.Σε αυτή τη βάση, προτίθεμαι να προτείνω στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου να ολοκληρώσει την πρώτη επανεξέταση του ελληνικού προγράμματος. Αναμένω πως η συνάντηση του Συμβουλίου θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο», κατέληξε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, διευκρίνισε ότι δεν θα χρειαστεί επιθεώρηση όσον αφορά την πορεία του προγράμματος το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση 49 δισ. έως τον Μάρτιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα