ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

16:20 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Τον «οδικό χάρτη» για το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά χαράχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Πλήρης αντιμετώπιση του ζητήματος θα αποφασισθεί την ερχόμενη Τρίτη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου όπως ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με εντολή του Πρωθυπουργού, ενημέρωσε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ,

Φώτη Κουβέλη, με τους οποίους το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα θέματα αυτά έχει ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή. Διεμήνυσε σε ότι την επόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα «έχει προσδιοριστεί η συμμετοχή μας στη συνάντηση που θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, για να υπάρξει πλέον πλήρης αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ναυπηγείων στην Ελλάδα».

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν ο επισπεύδων» τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος αιτιολογόντας ότι  μέσα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία υποβρύχια μιας γενικότερης παραγγελίας που έχει γίνει , το κόστος των οποίων έχει πληρωθεί στο παρελθόν και λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί από την εργοδοσία, υπάρχει κίνδυνος σε θέματα συντήρησης και φύλαξης των υποβρυχίων αυτών.

«Μέσα στα ναυπηγεία υπάρχουν τρία υποβρύχια από τη σύμβαση η οποία έχει καλυφθεί και με Νόμο που έγινε επί υπουργείας του κου Βαγγέλη Βενιζέλου και υπάρχει και ένα ακόμη υποβρύχιο, το «ΩΚΕΑΝΟΣ», το οποίο βρίσκεται εκεί για επισκευές.

Το πρώτο ζητούμενο, δηλαδή είναι να υπάρξει πλήρης εξασφάλιση της συντήρησης και της φύλαξης των υποβρυχίων αυτών. Από εκεί και πέρα η σημερινή Σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμοδίων Υπουργών, χάραξε τον οδικό χάρτη και τη διαδρομή που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το μεγάλο ζήτημα που είναι το μέλλον των ναυπηγείων στην Ελλάδα. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πρωταθλήτρια στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αυτή η χώρα να έχει ναυπηγεία, τα οποία να μην λειτουργούν και οι άνθρωποι να είναι άνεργοι ή να απασχολούνται εκ περιτροπής» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Αναγκαίες περαιτέρω περικοπές στο υπουργείο Άμυνας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, κληθείς να απαντήσει για το ποια θα είναι η συμβολή του υπουργείου του στο πλαίσιο των περικοπών απάντησε ότι είναι αναγκαίες και άλλες περικοπές πέρα του 1.650.000.000,00 ευρώ, επιδιώκοντας ωστόσο, όπως τόνισε να αποφευχθούν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς και τα εισοδήματα όσων υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις :

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλοντας να συμβάλει αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια, στην προσπάθεια όλου του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να έχουμε τα απαιτούμενα μέτρα και την απαιτούμενη μείωση των ελλειμμάτων, μέχρι τώρα έχει περικόψει δαπάνες πάνω από 1.650.000.000,00 €.

Αυτές τις ώρες που μιλάμε καταβάλλεται μια τεράστια και πολύ δύσκολη προσπάθεια για να υπάρξουν και άλ

Keywords
Τυχαία Θέματα