«Στο κάδρο» και ο Βενιζέλος

08:32 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr έχει ήδη «καθαρογραφεί» και εκτός απροόπτου αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Βεβαίως, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν σκέψεις να κατατεθεί

αύριο το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι) προκειμένου να έχει εγκριθεί και τυπικά από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Κουμουνδούρου, θα ζητείται η εξέταση των κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για υπεξαγωγή εγγράφου, νόθευση δημοσίου εγγράφου και, πιθανώς, παραποίηση πειστηρίου φοροδιαφυγής. Άλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ υποπτεύονται ότι, αν η λίστα Λαγκάρντ δεν πρωτοκολλήθηκε όταν παραλήφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, τότε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μπορεί να αντικρούσει την κατηγορία της «νόθευσης δημοσίου εγγράφου» υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για δημόσιο, αλλά για άτυπο έγγραφο, προϊόν υποκλοπής.
Παράλληλα, στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλογίζεται πολιτική ευθύνη στον Γιώργο Παπανδρέου, ως έχοντα την εποπτεία όλων των κινήσεων από τη θέση του ως πρωθυπουργού της χώρας, ενώ θα σημειώνονται οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το «τέρας» της φοροδιαφυγής, που έχει πάρει διαστάσεις «Λερναίας Ύδρας». Τέλος, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαλείται επίσης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ουδέποτε αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ και τα ευρήματά της.

Επίθεση για συγκάλυψη

Εντωμεταξύ, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υψώσει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και, κυρίως, με το ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον για «θράσος», και καταλογίζοντάς του «βαριές ευθύνες» για τη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, από το στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα δε θα ξεφύγει ούτε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη για «ομερτά» και «συγκάλυψη», ενώ θα τους καταλογίσει ότι «υπερασπίζονται τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να μην πέσει η κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα