Λεφτά; Να φάνε και οι κότες…

07:19 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Μία -μία ξετρυπώνουν λίστες που μέχρι πρόσφατα ήταν βαθιά χωμένες σε κάποια συρτάρια. Η λίστα Λαγκάρντ έκρυβε πέρα από τα χιλιάδες ονόματα μεγαλοκαταθετών -μεταξύ των οποίων και πιθανοί φοροφυγάδες- και αρκετό «σασπένς» γύρω από τις συγγένειες εκείνων που διεγράφησαν μέσα από αυτή, αλλά και σε σχέση με το ερώτημα πως από ιδιοκτησία του Κράτους βρέθηκε στην …Ιπποκράτους. Η λίστα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τριετία 2009-’11 βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, τα μισά ονόματα που υπάρχουν σε αυτή θεωρούνται φοροφυγάδες και έχουν κληθεί για τα περαιτέρω. Η λίστα του Λιχτενστάιν,

μία άλλη του Λουξεμβούργου επίσης με μεγαλοκαταθέτες, ένας κατάλογος με ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών με ολλανδική σημαία και τα ονόματα εκείνων που έχουν αγοράσει ακριβά σπίτια στο Λονδίνο, «ξεθάφτηκαν» και ερευνώνται πλέον από το ΣΔΟΕ.

Υπάρχουν βεβαίως και οι λίστες με Οργανισμούς που στοιχίζουν πολλά στο δημόσιο χωρίς να ..δίνουν και αν έκλειναν σίγουρα θα βοηθούσαν στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Υφίσταται όμως και η περιουσία του δημοσίου, που μπορεί να αποφέρει κέρδη στον κρατικό κορβανά. Έτσι, πέρα από τις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες, ετοιμάζονται –σύμφωνα με πληροφορίες- και δέκα ή και περισσότερα «καλάθια» στα οποία θα μεταβιβαστούν 50 ακίνητα του Δημοσίου από τα ελληνικά νησιά, με σκοπό να διατεθούν άμεσα σε ξένους επενδυτές.

Για να μην πούμε βεβαίως πόσα εξοικονομούνται από τους συνταξιούχους «μαϊμού», από το «ψαλίδι» σε υπερωρίες, επιτροπές και το «πλαφόν» δαπανών που μπαίνει σε υπουργεία, φορείς και δήμους.

Μέχρι τώρα όμως τα πάντα είχαν αφεθεί στην τύχη τους: Προκειμένου φυσικά να επικρατεί η ασυδοσία που επέτρεπε σε αρκετούς να βάζουν χέρι στο κρατικό «μέλι».

Και αποδεικνύεται πως καλά έλεγε κάποια ψυχή ότι λεφτά υπάρχουν. Λεφτά να φάνε και οι κότες. Μόνον που ούτε εκείνος φρόντισε να τα μαζέψει από αυτούς που τα είχαν… Και από εκεί που ξοδεύονταν…

Keywords
Τυχαία Θέματα