Οι οικονομικοί εισαγγελείς στο λαβύρινθο της λίστας Λαγκάρντ

08:32 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Έτσι, οι κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διερευνούν την υπόθεση της διαχείρισης και της αλλοίωσης του περίφημου ηλεκτρονικού αρχείο με τα ονόματα 2.062 Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, της Ελβετίας. Παράλληλα, είναι αποφασισμένοι να εξετάσουν όλα εκείνα τα πρόσωπα που ανήκαν στον στενό πυρήνα του περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν σε ποιόν έδωσε για φύλαξη το πρωτότυπο ηλεκτρονικό αρχείο ο πρώην Υπουργός, όπως

ο ίδιος ομολόγησε εξεταζόμενος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ομολογώντας ότι κάπως έτσι… χάθηκαν τα ίχνη του.

Για τους οικονομικούς εισαγγελείς είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουν τόσο τον συνεργάτη που παρέλαβε προς φύλαξη το CD, όσο και το πρόσωπο-κλειδί που ανέλαβε να κάνει τη μετεγγραφή των αρχείων. Και αυτό γιατί έτσι μπορούν να φτάσουν στον δράστη της αλλοίωσης της λίστας. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν το κρίνουν αναγκαίο, να ζητήσουν τη συνδρομή ειδικών αξιωματικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην ιχνηλάτιση των χαμένων ηλεκτρονικών ιχνών.

Και ενώ οι εισαγγελικοί λειτουργοί στρέφουν τον προβολέα των ερευνών τους στους συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι εμπλεκόμενοι συγγενείς του πρώην Υπουργού καταστρώνουν την υπερασπιστική στρατηγική τους ενόψει τη κατάθεσή τους, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το πρωί. Αν και θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι να μην εμφανιστούν αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων, αλλά να επιλέξουν -όπως έχουν δικονομικό δικαίωμα- να καταθέσουν το υπόμνημα με τις θέσεις τους μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους.

Ούτως ή άλλως η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, όπως και των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που είχαν πρώτοι κληθεί ως ύποπτοι, θα αποφασιστεί στο τέλος της εισαγγελικής έρευνας από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, αφού προηγουμένως μελετήσουν τον φάκελο με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα αν και για ποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στοιχειοθετούνται ή όχι οι αξιόποινες πράξεις που τους έφεραν υπόλογους στη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα