ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΚΗ

Φωτιά έχουν πάρει από το πρωί τα φωτοτυπικά μηχανήματα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καθώς σήμερα – εκτός απροόπτου-  αναμένεται να δοθούν τα νέα στοιχεία που κατάσχεσαν οι αρχές την ημέρα των συλλήψεων σε σπίτια και γραφεία των κατηγορουμένων στην υπόθεση «Τσοχατζόπουλου».

Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς  οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το αρχείο που τηρούσε επιμελώς ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε μέσα στοιχεία- φωτιά, η δημοσιοποίηση των οποίων συμπίπτει με την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου.

Και

όλα αυτά γίνονται στον απόηχο της γραπτής δήλωσης που είχε στείλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λίγη ώρα μετά την προφυλάκιση της συζύγου του, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου τα ξέρω όλα.

Ο μόνος που μέχρι σήμερα έχει σαφή εικόνα για το περιεχόμενο του αποδεικτικού υλικού – φωτιά, εκτός από τον ίδιο τον συντάκτη του , είναι ο ανακριτής Γ. Μαλλής, ο οποίος διενεργεί την έρευνα.  Δικαστικές πηγές μάλιστα διαμηνύουν ότι οι απλές αναφορές ονομάτων μέσα στις σελίδες του υπουργικού ημερολογίου , δεν συνιστά κατ΄ ανάγκη και ποινικές συνέπειες για το συνομιλητή ή τον συνδαιτυμόνα του Άκη Τσοχατζόπουλου.  «Ας μην δαιμονοποιούμε τα πάντα και τους πάντες», λένε χαρακτηριστικά  δείχνοντας τον κίνδυνο να ολισθήσουν πολλοί πάνω στην κόψη του ξυραφιού του περίφημου ημερολογίου, κυρίως  στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τα ονόματα, τα ψευδώνυμα, τις κωδικοποιημένες φράσεις και ό,τι άλλο σημείωνε ο Α. Τσοχατζόπουλος, δικηγόροι και δικαστές διαμηνύουν ότι πριν από όλα χρειάζεται  ενδελεχή ανάγνωση και διασταύρωση στοιχείων.

Με βάση  αυτό το υλικό ο δικαστικός λειτουργός θα πορευτεί στη συνέχεια  για να διαπιστώσει αν  προκύπτουν και άλλα πρόσωπα ή νέες αξιόποινες πράξεις για τους ήδη κατηγορούμενους.  Ο δικαστικός κύκλος της διερεύνησης της υπόθεσης  θα πρέπει και εκ του νόμου να έχει σύντομα ολοκληρωθεί, ώστε οι λογαριασμοί του παρελθόντος να κλείσουν  και με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης. Στόχος των αρχών είναι  η ανάκριση να έχει τελειώσει σε τέσσερις μήνες. Ήδη έχει συμπληρωθεί ένας και πλέον μήνας. Αν και όπως όλα δείχνουν η έρευνα θα κλείσει,όπως άνοιξες, με την απολογία – συμπληρωματική αυτή τη φορά,  των ήδη κατηγορουμένων, ορισμένοι από τους οποίους περιμένουν και την ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχουν καταθέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα